Audiovisueel binnen gemeenten

Raadzalen, trouwzalen en meetingrooms

Audiovisueel - Gemeenten

De ultieme audiovisuele ondersteuning voor raadzalen, trouwzalen en meetingrooms

Voor gemeenten creëren wij ultieme raadzalen, vergader- en ontmoetingsruimtes. Dit doen wij met slimme audiovisuele faciliteiten die door medewerkers eenvoudig gebruikt kunnen worden. Vergaderingen en bijeenkomsten zijn met deze audiovisuele faciliteiten supersnel en professioneel voor te bereiden, te beheren, te controleren en te rapporteren.

  • Extreem gebruiksvriendelijke bediening 
  • Volledig geautomatiseerde aansturing van beeld, camera, audio en vergaderdata
  • Uitstekende faciliteiten voor hybride meetings
  • Automatische verslaglegging van agenda-items, sprekers en stemmingsuitslagen
  • Een vlekkeloze integratie met een streamingsdienst en RIS (Raadsinformatiesystemen)
Audiovisueel voor Gemeenten

Professionals binnen de overheid moeten in een handomdraai vergaderingen en ontmoetingen kunnen arrangeren die vlekkeloos verlopen. Het voorbereiden, beheren, controleren en rapporteren moet eenvoudig, snel en effectief georganiseerd worden. Slimme audiovisuele faciliteiten helpen daarbij.

Zo kunnen raadzalen, trouwzalen en meetingrooms voorzien worden van intelligente vergadersystemen met automatische cameravolging, discussievoorzieningen, stemfunctionaliteiten, spreektijden en sprekersinformatie. Het beeld en geluid met de gewenste data dient zowel intern als extern, via een livestream, publiekelijk te worden gemaakt. 

Benieuwd naar de beste audiovisuele faciliteiten voor jullie raadzaal, trouwzaal of meetingrooms? Vraag een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Je vraagt het hier aan

Benieuwd welke audiovisuele ondersteuning voor jouw gemeente de oplossing is? Onze specialisten geven je graag persoonlijk en vrijblijvend advies.

Maak een afspraak

SEO - Audiovisueel voor gemeenten
SEO - Audiovisueel voor gemeenten
SEO - Audiovisueel voor gemeenten
SEO - Audiovisueel voor gemeenten
SEO - Audiovisueel voor gemeenten
SEO - Audiovisueel voor gemeenten
SEO - Audiovisueel voor gemeenten
SEO - Audiovisueel voor gemeenten
SEO - Audiovisueel voor gemeenten
1
AV Conference software/Raadsvergader software

Voorbereiden, beheren, controleren en rapporteren van vergaderingen en bijeenkomsten

Met onze AV Conference software zorgen we dat vergaderingen en bijeenkomsten eenvoudig en gebruiksvriendelijk georganiseerd worden. Het is de ideale oplossing om audiovisuele faciliteiten binnen raadzalen en trouwzalen geautomatiseerd aan te sturen.

Via een gebruiksvriendelijke interface kunnen alle aspecten die tijdens vergaderingen en bijeenkomsten aan bod komen, eenvoudig bediend worden. Van het bedienen van microfoons, het aansturen en uitzenden van live camerabeelden tot en met het starten van stemsessies. Ook het live toevoegen en wijzigen van data, zoals namen van sprekers, spreektijden, agenda-items en het verwerken van rapportages worden door onze AV Conference software geautomatiseerd beheert.

Audiovisueel voor gemeenten - AV Conference software
Audiovisueel voor gemeenten AV Conference software
2
Cameravolgsystemen

Het automatisch in beeld brengen van actieve sprekers

We brengen jullie vergaderingen en bijeenkomsten haarscherp in beeld bij het publiek. Dit doen we met innovatieve geautomatiseerde HD of 4K camera's. Er is geen operator voor nodig; elke spreker wordt automatisch in beeld gebracht. 

Aan elke spreker kan bovendien automatisch extra info toegevoegd worden, zoals de naam van de spreker, zijn of haar spreektijd en/of tot welke politieke partij hij of zij behoort. Eveneens kunnen deelnemers, stemresultaten, agenda's en presentaties op verschillende wijzen (gecombineerd) in beeld gebracht worden.

Met ons cameravolgsysteem wordt iedere vergadering en bijeenkomst een plezier om te volgen.

Audiovisueel voor gemeenten - Cameravolgsystemen
Audiovisueel voor gemeenten - Cameravolgsystemen
3
Discussiesystemen

Een perfecte audio ondersteuning van alle discussies

Met onze hoogwaardige discussiesystemen zorgen we dat sprekers uitstekend verstaanbaar zijn. Onze discussiesystemen functioneren volledig geautomatiseerd middels onze AV Conference software. Ook wordt zeer accuraat tussen sprekers geschakeld en bieden we side-by-side ondersteuning aan om raadsleden naast elkaar in beeld te tonen. De kijker krijgt een zo realistisch mogelijke weergave van de discussie in de zaal.

De aanwezigen ontvangen een pas waaraan alle sprekersinformatie is gekoppeld, zoals de naam, de partijnaam, de titel en stemfunctionaliteit. Met de pas meldt de gebruiker zich eenvoudig aan bij een willekeurige discussiepost. De beheerder kan ad-hoc en direct een gebruiker toewijzen aan een pasje. Zo kunnen zelfs bezoekers eenvoudig gekoppeld worden aan een discussiepost met daarbij alle sprekersinformatie in beeld.

Naast het genereren van een uitstekende geluidservaring kunnen vergaderingen en bijeenkomsten eenvoudig opgenomen en eventueel (lokaal) gearchiveerd worden. Een goede vastlegging is hiermee gewaarborgd.

Audiovisueel voor gemeenten - Discussiesystemen
Audiovisueel voor gemeenten - Discussiesystemen
4
RIS integraties

Verrijk vergaderingen en bijeenkomsten met RIS-data

Het voorbereiden van vergaderingen in een raadzaal kan eenvoudig vanuit het RIS (Raadsinformatiesysteem) plaatsvinden, dankzij de RIS integratie met het AV systeem in de raadzaal. Deelnemers, agenda-items en stemmingen kunnen makkelijk met elkaar gesynchroniseerd worden, waardoor er een minimale voorbereiding voor vergaderingen en bijeenkomsten nodig is. Met een minimale inspanning zijn vergaderingen en bijeenkomsten up-to-date ingepland.

Wanneer er een livestream is, kan de audiovisuele verslaglegging bovendien voorzien worden van metadata (agenda-items, sprekers, stemmingen, etc). Hierdoor kan het publiek direct het juiste spreekmoment of agendapunt vinden om (terug) te kijken.

Audiovisueel voor gemeenten - RIS integraties
Audiovisueel voor gemeenten - RIS integraties
5
Beeld & Geluid

Een haarscherpe en kraakheldere weergave van de werkelijkheid

Door het plaatsen van displays op de juiste plekken in raadzalen, trouwzalen en meetingrooms brengen we vergaderingen en bijeenkomsten bij deelnemers haarscherp in beeld. We houden rekening met afstanden, kijkhoeken en lichtinvallen, zodat ten alle tijde vergaderingen, bijeenkomsten en meetings nauwlettend gevolgd worden.

In meetingrooms plaatsen we veelal interactieve displays, zodat via een touch display interactief gewerkt kan worden.  

Naast haarscherpe beelden, zorgen we kraakhelder geluid. We zorgen dat sprekers luid en duidelijk verstaanbaar zijn bij het publiek. Voor het geluid maken we gebruik van absolute A-klasse leveranciers die een bewezen reputatie hebben in het creëren van een ultieme audiovisuele beleving.

Audiovisueel voor gemeenten Beeld en Geluid
Audiovisueel voor gemeenten Beeld en Geluid
6
Bediening

Een extreem gebruiksvriendelijke bediening

Het bedienen van audiovisuele apparatuur maken we extreem gebruikersvriendelijk. Dit doen we door de geavanceerde audiovisuele technieken te vertalen naar eenvoudige en intuïtieve bedieningspanelen.

Bedieningspanelen integreren we in de omgeving, bijvoorbeeld op de wand of in het meubilair. Kabels zijn niet zichtbaar; de gebruiker heeft een volledige focus op het scherm. Ook hoeft men niet meer heen en weer te lopen met verschillende apps; alle audiovisuele apparatuur wordt vanuit één centraal punt geregeld. 

We richten het systeem in met een aantal gebruiksvriendelijke voorkeursinstellingen. Zo start je eenvoudig de gewenste bijeenkomt, zoals een raadsvergadering, commissievergadering of bruiloft. Wanneer je een van deze presets kiest, staan alle instellingen gelijk naar wens ingesteld en ziet men alleen de functies die op dat moment van toepassing zijn.

Audiovisueel voor gemeenten Bediening
Audiovisueel voor gemeenten Bediening
7
Digital signage/ narrowcasting

We presenteren informatie op alle gewenste displays

Digital signage, ook wel narrowcasting narrowcasting genoemd, zorgt voor een effectieve communicatie in de gemeente. Vanaf één centraal punt kan op een of meerdere displays belangrijke en nuttige informatie gepubliceerd worden. Displays kunnen zich zowel intern als extern bevinden; de communicatie medewerker bepaald op welke schermen, welke informatie zichtbaar is.

Voor raadzalen, trouwzalen en meetingrooms kan digital signage een waardevolle toevoeging zijn. Denk aan bewegwijzering, ruimtereserveringen, roosters en het laatste nieuws of het welkom heten van gasten. Kortom: digital signage zorgt voor een optimale en effectieve communicatie binnen de gemeente.

Audiovisueel voor gemeenten Digital Signage Narrowcasting
Audiovisueel voor gemeenten Digital Signage Narrowcasting
8
Videoconferencing

Met videoconference systeem binnen uw gemeente kunt u zeer efficiënt vergaderen, overleggen en samenwerken met mensen buiten uw gemeente. Door de superieure kwaliteit van zowel het beeld als het geluid lijken personen écht aanwezig te zijn. U ervaart geen afstand meer. Videoconferencing is een uiterst aantrekkelijke oplossing van audiovisueel voor gemeenten. Het grote voordeel is dat uw zonder tijdsverlies en zonder reis- en verblijfskosten ten alle tijde kunt vergaderen met uw teamgenoten. Ook kunt u eenvoudig documenten met elkaar uitwisselen en er gezamenlijk aan werken. En wanneer uw videoconferencing niet actief is, gebruikt u de schermen natuurlijk voor andere doeleinden, waaronder het geven van presentaties, het tonen van bedrijfsdocumenten of het bekijken van webpagina's. Met een videoconference systeem van audiovisueel heeft u het beste in huis om te vergaderen en samen te werken op afstand.

Audiovisueel voor gemeenten videoconferencing
Audiovisueel voor gemeenten videoconferencing
9
Virtuele werkomgeving / 3D, VR en AR

Fysiek, digitaal en sociaal

Next step in online samenwerken. Voor innovatieve gemeenten bieden we een virtuele werkomgeving aan. De virtuele werkomgeving is een virtuele 3D-omgeving waarin je als gemeente interactief, efficiënt en doeltreffend met elkaar samenwerkt. Dit kan voor events, congressen, raadsvergaderingen of bijvoorbeeld een Obeya project zijn.

De virtuele werkomgeving is een samenspel tussen fysieke, digitale en sociale dimensies. Binnen een eigen virtuele omgeving van de gemeente komen mensen bij elkaar, kunnen virtueel rondlopen, geïnformeerd worden, afzonderlijk en met elkaar communiceren en interactief samenwerken.  

Laat je door inspireren en ontdek de nieuwe vorm van online samenwerken voor jouw gemeente!

Audiovisueel voor gemeenten Virtuele werkomgeving
Audiovisueel voor gemeenten Virtuele werkomgeving
10
Touchtables

Leuk en effectief informeren

Maak het voor burgers leuk om informatie in te winnen door gebruik te maken van een touch tafel.

Een touch tafel is een digitale leestafel waar burgers eenvoudig en op een interactieve wijze informatie kunnen inwinnen. Indien gewenst kan er ook op gewerkt worden. Het digitaal opvragen, bewerken en indienen/delen van informatie behoort tot de mogelijkheden van een touch tafel. Met een simpele “vinger touch” op het scherm hebben burgers of medewerkers toegang tot informatie van hun gemeente.

Audiovisueel voor gemeenten
Audiovisueel voor gemeenten Touchtables

Met bewezen kwaliteit, betrouwbaarheid en toepasbaarheid, maken een groot aantal gemeenten in Nederland gebruik van onze audiovisuele oplossingen. Als audiovisuele professional levert Wuestman al decennia lang specifieke oplossingen van audiovisueel aan gemeenten. Van complete geïntegreerde audiovisuele oplossingen in raadzalen tot en met unieke audiovisuals in publiekshallen, vergaderruimten, spreekruimten en openbare ruimten. Als de specialist van audiovisueel voor gemeenten weet Wuestman als geen ander wat de beste audiovisuele apparatuur voor uw gemeente is, voor nu én voor de toekomst.

Krijg inzicht in de mogelijkheden voor jullie gemeente en ga voor de ultieme audiovisuele faciliteiten voor jezelf en je collega's.

Bij vele gemeenten hebben we prachtige audiovisuele inrichtingen mogen realiseren. We zijn een bewezen audiovisuele specialist voor gemeenten.

Nick Spelbos, senior accountmanager

Al meer dan 150 jaar specialist in werkomgevingen