AV - Duurzaamheid header

Hoe passen we duurzaamheid toe op onze audiovisuele oplossingen?

Bij Wuestman staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We weten dat we niet het enige bedrijf zijn dat dit zegt en daarom willen we graag vertellen en laten zien hoe we duurzaamheid toepassen in onze audiovisuele projecten.

Duurzame toepassingen

Duurzaamheid is een term die tegenwoordig vaak gebruikt wordt door bedrijven. Hiermee bedoelen ze dat de producten of diensten die ze leveren, zo min mogelijk het milieu en de natuur belasten. Bij Wuestman bedoelen we dit uiteraard ook, maar we gaan een stapje verder in onze betekenis van ‘duurzaamheid’.

Wij werken namelijk aan de duurzame toekomst van jouw organisatie. We vinden het belangrijk dat de mensen binnen je organisatie een gezonde toekomst voor zich hebben.

Duurzame AV Gemeente Voorst
Duurzame AV Gemeente Voorst
Duurzame AV Gemeente Voorst

Bij Gemeente Voorst zochten ze een betrouwbare partner die voldeed aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, circulariteit, energieneutraliteit en maatschappelijk ondernemen. Na zorgvuldige overweging is Wuestman als beste partij gekozen en hebben we met succes audiovisuele apparatuur mogen leveren en installeren.

Voor Gemeente Voorst hebben wij de raadzaal, RTG-zaal en de vergaderzalen mogen voorzien van diverse duurzame audiovisuele oplossingen. Dit ging onder andere om automatische cameravolgsystemen, raadsvergadersoftware, roombookingsystemen, videowalls, audio en videoconferencing.

Tijdens dit proces hebben we ons gericht op diverse duurzaamheidsaspecten:
• Energiezuinige en duurzame apparatuur: Bij de selectie van apparatuur hebben we gekeken naar energieverbruik en materialen waarin de waarde van grondstoffen, onderdelen en producten zoveel mogelijk behouden blijft. We streven ernaar apparatuur een tweede kans te geven door de mogelijkheid te creëren om ze te hergebruiken.
• Modulaire vernieuwing: Bij vernieuwing voegen we waar nodig onderdelen toe aan de bestaande installatie, in plaats van de volledige installatie te vervangen.
• Duurzame producten met lange levensduur: We kiezen voor audiovisuele apparatuur met een langdurig of herbruikbaar design, evenals recyclebare producten. Door hiervoor te kiezen, verminderen we de ecologische voetafdruk en verkleinen we het risico op storingen.
• Samenwerking met lokale leveranciers: We streven ernaar zoveel mogelijk samen te werken met lokale leveranciers, om de CO2-uitstoot te verminderen en regionale partijen te ondersteunen.

Naast onze focus op duurzame apparatuur, hadden we nog een belangrijke vereiste bij dit project: een SROI-verbintenis (Social Return on Investment). Bij Wuestman hebben we hieraan voldaan door actief mensen op dit project in te zetten die een vast contract hebben, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt (WW en Wajong), 50-plussers en stagiairs.

Tot slot vermelden we met trots dat we 15% van onze winst afdragen aan de DND Foundation, zo ook de winst van dit project. Het doel van deze stichting is om jongeren te helpen bij hun ontwikkeling. Meer informatie hierover vind je op de website van DND Foundation.

Wuestman helpt je graag verder bij het realiseren van audiovisuele oplossingen in jouw werkomgeving. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vooral contact met ons op via 0341 462 086 of ons contactformulier.