Audiovisueel - Onderwijs
Audiovisueel digitaal schoolbord

Klaslokaal

Beleving, inspiratie en interactie zorgen voor betrokkenheid

Beleving, inspiratie en interactie in het leslokaal zorgen voor extra betrokkenheid van studenten, leerlingen en cursisten. Het maakt het onderwijs spannender en leuker! Wuestman Audiovisueel levert verschillende audiovisuele apparatuur om uw leslokaal geschikt te maken voor het moderne onderwijs.

Binnen het moderne leslokaal wordt veel gebruik gemaakt van digitale schoolborden / SMARTboarden. Met een simpele vingerbeweging of door het gebruik van digitale pen schrijft u op het digitale schoolbord, surft u over het internet en werkt u realtime in bestanden. Na afloop mailt u eventueel het behandelende lesmateriaal direct naar uw leerlingen, studenten of cursisten. Ook het afspelen van video's en het tonen van afbeeldingen kan uitstekend vanaf uw digitale schoolbord / SMARTboard. Digitale schoolborden / SMARTboarden zijn inmiddels verkrijgbaar in vele verschillende soorten en afmetingen. Zo kunnen digitale schoolboarden / SMARTboarden ook gecombineerd worden met traditionele whiteborden en krijtborden. U kunt kiezen voor verrijdbare systemen en vaste montages aan wand, vloer of plafond. De nieuwste generatie digitale schoolboarden / SMARTboarden hebben veelal vaste projectoren die binnen 30 cm afstand boven het bord projecteren, zodat er vrijwel nooit meer een onderbreking is van het geprojecteerde beeld. Wuestman Audiovisueel is dé audiovisuele specialist voor digiborden / SMARTboarden. U kunt terecht voor zowel de aanschaf van digiborden / SMARTboarden als voor de aanschaf van software en het volgen van SMART trainingen.

Voor een maximale wisselwerking tussen docent/trainer en leerling/student/cursist is een LCD/LED display met touch functinaliteit een uitstekende audiovisuele oplossing. Docenten/trainers kunnen hun leerlingen/studenten/cursisten ten volle betrekken tijdens het overbrengen van hun lesmateriaal. Tijdens het overbrengen van het lesmateriaal kunnen realtime aantekeningen en wijzigingen aangebracht worden. Simpelweg door vingerbewegingen of door het gebruik van meegeleverde digitale pennen. Een interactief LCD/LED display is multifunctioneel inzetbaar in het leslokaal. Vanaf ieder apparaat kan in een handomdraai gewenste informatie op het LCD/LED display getoond worden. Denk bijvoorbeeld aan informatie vanaf een pc, tablet of smartphone. Maar ook beelden vanaf uw documentcamera/visualiser kunnen eenvoudig op het centrale scherm getoond worden. Indien gewenst selecteert u het juiste apparaat via een centraal bediensingspaneel in bijvoorbeeld de wand van uw leslokaal. Hiermee schakelt u eenvoudig tussen de verschillende apparaten. Wuestman Audiovisueel zorgt voor een optimale connectiviteit in het leslokaal, zodat docenten/trainers zich volledig kunnen richten op het lesgeven. Wilt u ook lesgeven in een modern leslokaal? Neem contact met ons op via het formulier onderaan deze pagina of bel met onze audiovisuele afdeling voor een persoonlijke afspraak (0341-462086).

Het lesmateriaal met audio, videobestanden en videogesprekken wordt pas echt effectief overgebracht wanneer er een goed audiossysteem in het klaslokaal aanwezig is. Met een audiosysteem in het klaslokaal bent u verzekerd van een kraakhelder geluid dat voor iedere leerling, student of cursist duidelijk verstaanbaar is. Wuestman Audiovisueel levert professionele audiosystemen, inclusief (actieve) speakers voor leslokalen. Onze audiovisuele specialisten zorgen voor een zeer nette plaatsing en afwerking. Voor meer informatie kunt u het formulier onderaan deze pagina invullen of telefonisch contact met ons opnemen via 0341-462086.

Met een documentcamera / visualiser kunnen docenten/trainers fysieke documenten of objecten zeer gemakkelijk met de hele klas delen. Door de documentcamera / visualiser te koppelen aan het digibord / SMARTboard of het LCD/LED display kunnen objecten groots gepresenteerd worden aan de klas. Of het nu gaat om een papieren document, een levende insect of een technisch onderdeel, alles kan onder de camera geplaatst worden. Met u documentcamera / visualiser kunt u alles vastleggen, in- en uitzoomen en kunt u het object vanuit verschillende standpunten eens goed bekijken. De lessen worden gegarandeert spannender en leuker! Wilt u meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van documentcamera's / visualisers? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in of neem telefonisch contact op met één van onze audiovisuele adviseurs via telefoon 0341-462086.

Een goede inrichting van een klaslokaal heeft een positieve invloed op het werkklimaat in de klas. Zo kan een klasinrichting gericht zijn op zelfstandig werken of juist op samenwerking. Door flexibel schoolmeubilair en het gebruik van audiovisuele middelen hebben docenten maximale vrijheid op het gewenste werkklimaat. Het klaslokaal is multifunctioneel in te delen en te gebruiken en kan volledig afgestemd worden op de beoogde lesmethode. Vanwege de geïntegreerde aanpak van Wuestman Audiovisueel en Wuestman Projectinrichting heeft u een maximale integratie van deze twee werelden. De verregaande expertise van Audiovisueel en Projectinrichting komen samen tot de ultieme klaslokaalinrichting voor uw onderwijsinstelling. Ook voor uw onderwijsinstelling gaan wij graag aan de slag! Vul onderstaand formulier in of bel met één van onze audiovisuele adviseurs via 0341-462086 voor een persoonlijke afspraak.  

 

Anderen bekeken ook: