Audiovisueel

Header audiovisueel

Audiovisueel voor uitvaartcentra

Conventu uitvaartregiemeubel voor moderne uitvaartwensen

Het Conventu uitvaartregiemeubel van Wuestman Audiovisueel maakt werk van uitvaartcentra makkelijker en komt tegemoet aan moderne uitvaartwensen.

Vroeger leken plechtigheden van uitvaartcentra meer op elkaar. Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid: van kleinschalige bijeenkomsten met één spreker en één muziekinstrument tot en met grootschalige evenementen met veel multimedia en volgers op het web. Het aanbod van audiovisuele toepassingen is hiermee de laatste jaren ook enorm toegenomen. Tijdens de samenkomst wordt de laatste eer bewezen op een manier die bij de situatie past, waarbij toespraken, muziek en (film)beelden elkaar afwisselen. Audiovisueel speelt hierin een cruciale rol. Met welke investering voor audiovisueel doe je het als uitvaartcentra nu goed? Om die vraag te beantwoorden heeft Wuestman Audiovisueel zich grondig verdiept in de vraag wat nu precies de behoefte is van de uitvaartondernemer en diens relaties. Het Conventu uitvaartregiemeubel is het antwoord als het gaat om audiovisueel voor uitvaartcentra!

Audiovisueel uitvaartcentra

Wuestman Audiovisueel ontwikkelde speciaal voor uitvaartcentra een oplossing die in deze vorm nog niet bestond. Het is een mooi afgewerkt alles in één meubel waarmee de uitvaartleider de volledige regie over de plechtigheid heeft en zich geen zorgen (meer) hoeft te maken over techniek. Van de bediening van scherm(en) in de zaal, de geluidsinstallatie, de aansturing van de presentatie en het afspelen van film of muziek, tot en met het opnemen en uitzenden via internet; het Conventu uitvaartregiemeubel maakt het voor uitvaartcentra op een eenvoudige manier allemaal mogelijk. Het Conventu-concept van Wuestman Audiovisueel staat voor eenvoud, ongeëvenaard gebruiksgemak en de hoogste mate van betrouwbaarheid. Onze jarenlange ervaring in de audiovisuele wereld heeft geresulteerd in dit Conventu-concept. Het uitvaartregiemeubel is in elke kleur of tint leverbaar en past op die manier in ieder interieur. Het is dè oplossing voor audiovisueel in jouw uitvaartcentra.

Audiovisueel uitvaartcentra

Het Conventu uitvaartregiemeubel beschikt over alle ingrediënten om de techniek bij een uitvaart vlekkeloos te regelen. Er zijn drie rechtopstaande overzichtsschermen en drie in het tafelblad geïntegreerde touchscreen beeldschermen. Op de rechtopstaande beeldschermen is de opname en het beeld dat naar de web stream gaat zichtbaar. Voorts is hierop het beeld zichtbaar dat gepresenteerd wordt op de schermen in de zaal en een ‘preview’ van alle videocamera’s in de zaal.

Met de touchscreen beeldschermen bedient de uitvaartleider de muziek van de afspeelcomputer en de PowerPoint of de film van de presentatiecomputer. Op het derde touchscreen bedient hij of zij alle audiovisuele schakelfuncties waardoor de uitvaartleider de totale controle over de plechtigheid heeft. Deze totaalcontrole heeft de uitvaartleider desgewenst ook op zijn telefoon of tablet, want daarmee kan de bediening desgewenst worden overgenomen. Elke plechtigheid kan worden gestreamd naar het internet en worden opgenomen op een DVD, CD of USB-stick. Nabestaande hoeven dus niets te missen en kunnen overal ter wereld meekijken en/of meeluisteren.

Er worden meerdere bestuurbare camera’s toegepast zodat er geschakeld kan worden voor een levendige vastlegging met verschillende beelduitsneden. Het beeld van de camera’s wordt gebruikt voor de opname en voor de uitzending op internet. Doorgaans is er ook een koppeling naar een beeldscherm in de koffiekamer zodat ook buiten de zaal ‘live’ meegekeken kan worden. Een goed geluid in de zaal of aula zorgt voor betrokkenheid bij de luisteraars en voor de juiste beleving. Dat betekent dat de apparatuur geschikt moet zijn voor spraak èn muziek. En last but least zijn er de microfoons en de automatische mixer die volledig automatisch de sterkte van het geluid verzorgt, ook die zijn belangrijk voor het juiste resultaat. Een ringleiding voor slechthorenden maakt desgewenst deel uit van het concept.

Uit onderzoek is gebleken dat falende techniek, juist bij uitvaartplechtheden een grote stressfactor is. Niet alleen bij nabestaanden, maar ook bij de uitvaartleider. Daarnaast zijn technische faciliteiten vaak een doorn in het oog en een last voor degene die de ruimte beheert. Het in één keer oplossen van deze problematiek was voor Wuestman de aanleiding om dit uitvaartregiemeubel te ontwerpen als onderdeel van de Conventu-reeks.

Het uitvaartregiemeubel is beschikbaar voor uitvaartcentra en crematoria die zich willen richten op de toekomst. Met enkele aanpassingen is het meubel ook beschikbaar voor de moderne kerk, waar multimedia een belangrijke rol speelt.

Zekerheid en betrouwbaarheid zijn sleutelwoorden bij een uitvaartplechtigheid. Het moet in één keer goed. Gaat er onverhoopt toch iets fout, dan is er de helpdesk van Wuestman om de gebruiker te helpen. Ieder Conventu meubel wordt namelijk standaard geleverd met een Wuestman Premium Support kit. De helpdesk kan op afstand inloggen zodat de uitvaartleider zo snel mogelijk ondersteuning ontvangt.

Whitepaper livestreaming
  • Wat kun je met livestreaming?
  • Hoe werkt livestreaming?
  • Praktische tips voor livestreaming
Download whitepaper
Whitepaper
Audiovisueel uitvaartcentra

“Bij de Varenhof maken we met veel plezier gebruik van het Conventu uitvaartregiemeubel van Wuestman. Alle apparatuur is voor iedereen eenvoudig te bedienen. Het geheel werkt echt geweldig! Ook de realisatie en de oplevering verliepen naar volle tevredenheid. De mensen van Wuestman zijn oprecht betrokken en stuk voor stuk professionals op hun vakgebied. Wij bevelen de Conventu-oplossing dan ook van harte aan. En als je eens wilt kijken hoe het werkt, ben je van harte welkom!”

Uitvaartcentrum De Varenhof vormt het hart van veel uitvaartdiensten. Het centrum grenst direct aan de Algemene begraafplaats van Ermelo. Voor inwoners van Ermelo en omgeving staan we dag en nacht klaar om de uitvaarten in harmonie te laten verlopen. Crematies vinden in overleg plaats in Apeldoorn, Lelystad, Zwolle of Amersfoort. De Varenhof beschikt over een sfeervolle aula ten behoeve van de afscheidsdienst. In de aula is alle mogelijke audiovisuele apparatuur aanwezig. Er kan op afstand, via internet, meegekeken en geluisterd worden. Van de afscheidsdienst kan een CD of DVD opname gemaakt worden. De overledene kan in ons rouwcentrum worden opgebaard. Hiervoor zijn familiekamers beschikbaar die 24 uur per dag toegankelijk zijn. Desgewenst regelen we ook de opbaring bij iemand thuis. Voor het transport van de overledene tijdens de uitvaart zijn er prachtige rouwauto’s beschikbaar.

Met het Conventu uitvaartregiemeubel investeer je in de toekomst van jouw uitvaartcentra. Naast een eenmalige investeirng, is het meubel ook verkrijgbaar als een 'AV As A Serviceoplossing' (AVAAS); je doet geen grote investering ineens, maar betaalt slechts een klein bedrag per maand waarin ook de service en het onderhoud zijn inbegrepen. Wil je meer informatie over het meubel ontvangen, vul dan het formulier op deze pagina in of neem telefonisch contact met ons op via 0341-462086. Met audiovisueel verbeteren we graag de performance van jouw uitvaartcentra.