Corona preventie werkomgeving

Corona preventie voor de werkomgeving

Compleet, praktisch en concreet

Wuestman biedt praktische en concrete oplossingen voor Corona preventie in de werkomgeving. Oplossingen waarmee je op een veilige en verantwoorde wijze je kantooromgeving kunt inrichten, zodat jij en je collega's weer aan het werk kunnen. Onze oplossingen zijn gericht op maximale hygiëne en gebaseerd op de richtlijnen van de nieuwe 'anderhalve-meter-economie'. Naast de oplossingen geven we je graag waardevolle tips en adviezen over de manier waarop er gewerkt kan worden. 

Wuestman wil graag zorgen dat jij en je collega's na de Corona lockdown weer snel en veilig aan het werk kunnen. Om dit te bereiken heeft Wuestman het Safety Office Concept ontwikkeld. Een compleet programma voor de werkomgeving om maximale hygiëne en de social distance maatstaf van anderhalve meter te praktiseren. We geloven dat een veilige en gezonde werkomgeving in de toekomst nog crucialer zal zijn dan vóór de lockdown. Het Safety Office Concept is een compleet geïntegreerd inrichtingsconcept voor de werkomgeving, welke tot stand gekomen is vanuit onze vier specialismen; Projectinrichting, Audiovisueel, Office Supplies en Document Solutions. Samen met onze toeleveranciers, bestaande uit facility service specialisten, producenten van gerenommeerde A-merken, audiovisuele hightech-bedrijven, gezondheids- en veiligheidsexperts en communicatie professionals is ons Safety Office Concept tot stand gekomen. Zo hebben we nagedacht over de inrichting en oplossingen voor de complete organisatie, van entree, ontvangst, openbare ruimten, vergader- en overlegruimten, werkplekken en overige voorzieningen. Maar ook over afspraken en regels die over het gebruik en de omgang met elkaar gaan, hebben we nagedacht.

Wil je meer weten over ons Safety Office Concept? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies of een Quickscan voor een analyse van jullie werkomgeving. Onze professionals geven je graag waardevolle tips en aanbevelingen om maximale hygiëne en social distance in jullie werkomgeving te kunnen praktiseren.

Benieuwd naar ons Safety Office Concept?

Maak een afspraak met een van onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek en een kopje koffie.

Maak een afspraak
Whitepaper
corona preventie routing signing

Een effectieve maatregel om de anderhalve-meter-afstand binnen werkomgevingen aan te geven, is het aanbrengen van een duidelijke signing op de vloer.  De looprichting kan eenvoudig, door middel van markering, aangegeven worden. Ook de gewenste afstand kan effectief aangeduid worden. Een Ideale oplossing voor ontvangstruimten, kantoortuinen, vergaderruimten, bedrijfsrestaurants en afrekenpunten. Wuestman Projectinrichting levert verschillende methodieken aan voor routing & signing op vloeren én wanden. Ook voor bestaande vloeren hebben we praktische oplossingen met een minimale investering. We geven u graag een persoonlijk advies.

corona preventie werkplek preventie

Werkplekken vragen specifiek aandacht voor Corona preventie, omdat mensen langdurig, veelal met meerdere personen, dichtbij elkaar gesitueerd zijn. Allereerst dient onderzocht te worden in hoeverre de bezetting verlaagd kan worden. Kunnen mensen thuiswerken, zodat er ruimte ontstaat? Wanneer er een reductie van 40-50% gehaald kan worden, kan veelal aan de anderhalve-meter eis voldaan worden. Lukt dit niet, dan dienen werkplekken zoveel mogelijk bescherming te krijgen. Hiervoor bieden we kuchschotten; kunststof schotten aan voorkant en/of zijkant van een werkplek. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen, vormen en maten en zijn toepasbaar voor het bureau, de balie, receptie en het klaslokaal. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie. 

corona preventie

Speciaal voor thuiswerkers hebben we een aantal thuiswerkplekken samengesteld. Van een standaard werkplek met bureau en bureaustoel tot zit-sta werkplek waar je op een gezonde en actieve wijze uitstekend kunt werken. De werkplekken zijn in verschillende afmetingen, materialen en kleurstellingen leverbaar. Bekijk ze online of bezoek onze showroom voor een compleet gevarieerd assortiment aan werkplekken, inclusief een persoonlijke werkplekanalyse en zitinstructie. Ook wanneer je thuiswerkt, is het belangrijk dat je op een goede ergonomische wijze je werkzaamheden doet. Wuestman Projectinrichting helpt je graag een optimale werkplek te realiseren.

Corona preventie voor de werkomgeving
 • Concrete inrichtingsoplossingen
 • 10 praktische gedragsregels
 • Opgesteld door professionals
Download whitepaper
corona preventie collaboration

De manier waarop we werken is sinds de Corona crisis blijvend veranderd. Uit veiligheid zijn we meer gaan thuiswerken. In een korte tijd heeft het digitale werken in de volle breedte van de economie een plek verworven. Virtueel vergaderen, samenwerken en presenteren is automatisme geworden. Communicatie op afstand is dan ook een belangrijk onderdeel geworden binnen de anderhalve-meter-economie. Wuestman Audiovisueel heeft praktische tools voor zowel thuis, onderweg als op kantoor.

Collaboration tools
Onze collaboration tools zijn gericht om op afstand met anderen te kunnen samenwerken, middels beeld en geluid. De tools kunnen zowel uit de nodige hardware benodigdheden bestaan als de software die nodig is om te kunnen communiceren. Onze tools werken met bekende platforms als Microsoft Teams, LifeSize, Google Hangouts, Zoom, Pexip en bijvoorbeeld Cisco Webex. Bekijk onze Collaboration office tools voor op het werk of Collaboration home tools voor thuis en ontdek hoe makkelijk communicatie op afstand te realiseren is.

Livestreaming
Met livestreaming kun je via beeld en geluid live met veel publiek in contact zijn. Mensen kunnen op afstand live je activiteit volgen. Een ideale oplossing voor evenementen, trainingen, presentaties, workshops, online groepslessen, bruiloften en uitvaartdiensten. Wuestman Audiovisueel is gespecialiseerd in livestreaming en geeft je graag de kennis en tools die daarvoor nodig is. Bekijk onze whitepaper waarin je alles kunt vinden over livestreaming. Opgezet door onze AV-experts.  

corona preventie temperatuur detectie

Met behulp van thermische camera's meet je op een veilige afstand de temperatuur van mensen. Vooral in omgevingen met kwetsbare groepen is temperatuur screening een uitstekende oplossing om de risico's van besmetting te beperken. Zonder direct contact kun je snel en veilig publiek screenen op verhoogde risico's. Je meet in slechts een enkele seconde of mensen een verhoogd risico vormen voor de omgeving. Vanwege de efficiënte werking is het uitstekend inzetbaar voor grote publieks/toegangs-stromen. 

Temperatuur screening is een waardevolle preventie voor bijvoorbeeld verpleeg- en verzorgingshuizen, woon- en zorgcentra, revalidatiecentra, privéklinieken, gezondheidscentra en zorgpraktijken. Maar ook voor winkels, winkelcentra, horeca en evenementen. Een bijkomend voordeel is de  mogelijkheid van people counting, waarmee waardevolle informatie verkregen wordt over bijvoorbeeld bezoekersaantallen. Wil je meer weten over temperatuur screening? Download dan de whitepaper over onze thermische camera's of bekijk onze webinar over temperatuur screening.

 

corona preventie - Hygiene

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen en bacteriën die griep en verkoudheid veroorzaken. Maar voor de werkomgeving gelden specifieke hygiëne maatregelen voor een goede corona preventie. Met name voor faciliteiten die dagelijks door meerdere personen gebruikt worden, zijn maatregelen vereist. De belangrijkste maatregelen zijn:

Algemene maatregelen     

 • Regelmatig handen wassen;
 • Hoesten en niesen in de binnenkant van je elleboog;
 • Papieren zakdoekjes eenmalig gebruiken;
 • Anderhalve-meter afstand houden;
 • Geen handen schudden;
 • Thuisblijven bij verkoudheidsklachten en koorts.

Werkomgeving speficieke maatregelen

 • Handdesinfectie bij entree/binnenkomst;
 • Regelmatige handdesinfectie tijdens werk;
 • Desinfectie werkplek (bureau(stoel)(voorzieningen) na gebruik;
 • Gebruik hand-free deuropeners / deuren open laten staan;
 • Aan/uit schakelaars zo veel mogelijk op één stand laten staan;
 • Bedieningsdisplays/afstandsbedieningen cleanen na gebruik;
 • Gebruik pedaalemmers i.p.v. containers met handbediening;
 • Plaats kuchschotten / hygiëneschermen.

Voor de werkomgeving specifieke maatregelen biedt Wuestman je een breed assortiment aan oplossingen. Van professionele reiningsbehandelingen voor werkplekken/bureaustoelen tot voorzieningen voor desinfectie en hygiëne afscherming. Wil je meer informatie of persoonlijk advies? Maak een afspraak dan adviseren we je over de mogelijkheden.

corona preventie

Wanneer er geen 1,5 meter afstand gehouden wordt of fysiek contact noodzakelijk is, is het dragen van goede persoonlijke beschermingsmiddelen erg belangrijk. Het dragen van mondmaskers, gelaatbescherming, schorten en handschoenen helpen mensen te beschermen tegen besmetting van het coronavirus. Het is daarbij belangrijk dat de persoonlijke beschermingsmiddelen voldoen aan de vereiste veiligheidsgraden om voldoende bescherming te bieden. Kijk op onze webshop voor de juiste beschermingsmiddelen en reduceer de kans op verspreiding en besmetting van corona.

corona preventie werkafspraken gedragsregels

Wuestman realiseert zich maar al te goed dat alle praktische en concrete oplossingen voor Corona preventie pas echt goed werken wanneer medewerkers weten waarom en hoe er op een bepaalde manier gewerkt wordt. Daarom heeft Wuestman een aantal praktische werkafspraken en gedragsregels voor bedacht waarmee organisaties aan de slag kunnen. Simpele, heldere en goed na te leven werkafspraken en gedragsregels die de veiligheid van medewerkers zo veel mogelijk waarborgt. Kort samengevat zijn dit te belangrijkste regels:

 • Handel verstandig, neem eigen verantwoordelijkheid;
 • Houd anderhalve-meter afstand van elkaar;
 • Houd je aan de regels, volg routing & signing;
 • Naar buiten eerst, dan naar binnen;
 • Loop altijd met de klok mee;
 • Verlaat ruimten na geldende hygiëne maatregelen;
 • Werk zoveel mogelijk op een vaste werkplek;
 • Laat je werkplek achter volgens clean desk policy.

We willen je graag helpen om na de lockdown weer snel en veilig aan het werk te kunnen gaan in jullie werkomgeving. Vanuit onze specialisten kunnen we je waardevolle adviezen geven met noodzakelijke, maar ook praktische en concrete voorzieningen. Maak een (virtuele) afspraak met één van onze specialisten, zodat je op een uiterst goede wijze aan de slag kunt met corona preventie.