Office Supplies - Ergonomie

Ergonomisch werkgeluk

Het vergroten van werkgeluk door ergonomie

Ergonomie speelt een belangrijke rol bij het realiseren van meer werkgeluk binnen jullie organisatie. Zonder de juiste ergonomische middelen kun je last krijgen van je nek, schouders en rug, en dat is natuurlijk niet iets om gelukkig van te worden. Toch is ergonomie een vaak vergeten onderdeel. Niet bij ons, wij weten namelijk als geen ander hoe belangrijk ergonomie is bij het creëren van meer werkgeluk.

De creatie van meer werkgeluk binnen jullie organisatie staat bij ons in een hoog vaandel. Een werkomgeving gericht op werkgeluk heeft een positieve uitwerking op het welzijn van de medewerkers en de prestaties binnen jullie organisatie. Medewerkers zijn positiever, gelukkiger en productiever als zij werkgeluk ervaren.  Als hofleverancier hebben we uitgebreide ervaring en rijkelijke expertise op het gebied van Office Supplies en ergonomie, deze zetten wij graag in om jullie kantooromgeving zo ergonomisch verantwoord mogelijk te maken. Want zeg nu zelf, voorkomen is beter dan genezen.

Vraag een werkplek-analyse aan!

Benieuwd naar de juiste zithouding? Behoefte aan ergonomische middelen? Ga voor ergonomisch comfort!

Aanvragen
Whitepaper

Ergonomie is key voor het creëren van de optimale werkplek. Denk hierbij aan de juiste bureaustoel, het juiste bureau en de juiste hoogte van je beeldscherm. Maar er zijn nog veel meer opties mogelijk als het gaat over ergonomie. Toch is het verstandig om te beginnen bij de basis en vanuit daar meer ergonomische opties toe te voegen.

Deze basis kan bestaan uit de volgende onderdelen: 

  • Een ergnomische bureaustoel
  • Een ergonomische muis
  • Een monitorarm 
  • Het sta-zit bureau

Ergonomie is belangrijk bij het kiezen van de juiste bureaustoel. Je moet hierbij letten op een aantal aspecten zoals: Is de stoel verstelbaar in hoogte? Kun je de armleuningen verstellen? Is het mogelijk om de rugleuning te verstellen? Dit zijn stuk voor stuk vragen die van belang zijn bij het kiezen van de juiste ergonomische bureaustoel. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat jouw ellebogen in een hoek van 90 graden staan ten opzichte van het bureau waar je aan zit. Hetzelfde geldt voor je benen, ook deze moeten in een hoek van 90 graden zitten. Onze adviseurs weten precies wat ergonomie inhoudt en helpen je graag verder met het kiezen van de perfecte bureaustoel voor jou! 

Een belangrijk onderdeel bij het creëren van jouw optimale werkplek, waar ergonomie van toepassing is, is het bureau. Kies voor een sta-zit bureau dat in hoogte verstelbaar is zodat je hoogte kunt afstemmen op je bureaustoel. Met dit bureau kun je makkelijk afwisselen tussen staand- en zittend werken. Het afwisselen tussen staand en zittend werken heeft veel voordelen, het bevorderd onder andere bloedsomlooop en het kan rugklachten voorkomen én het bevorderd ook nog eens de vitaliteit op het werk.

Een sta-zit bureau is een investering, maar het betaald zich uiteindelijk terug in fittere werknemers die meer werkcomfort en werkplezier ervaren tijdens hun werkdag. 

We brengen op ons werk vaak veel uren achter de computer door. Het is daarom belangrijk dat je dit op een ergonomische manier doet, bijvoorbeeld met de juiste muis. Bij een traditionele muis ligt de hand doorgaans plat op de muis, hierdoor is het polsgewricht gedraaid heeft de hand een onnatuurlijke stand. Dit kan op langere termijn RSI klachten veroorzaken.

Het is belangrijk om een ergonomische muis aan te schaffen om RSI klachten te voorkomen en te verhelpen. Ergonomische muizen zijn zo ontworpen dat je comfortabel kunt werken. Een ergonomische muis onderscheidt zich van een traditionele muis door de speciale vorm; het zorgt er namelijk voor dat je hand in een verticale stand staat. Dit zorgt ervoor dat de hand in een natuurlijke positie op de muist rust, waardoor er minder spierspanning op de pols en arm staat. 

Een monitorarm wordt steeds meer gebruikt in het bedrijfsleven en dat is niet voor niets. Het gebruik van een monitorarm is gemakkelijk en het zorgt het voor een betere werkhouding. Als je beeldscherm niet op de juiste hoogste staat ingesteld neem je automatisch een slechte houding aan en met een monitorarm kun je dit probleem makkelijk oplossen. Een monitorarm is namelijk makkelijk verstelbaar in hoogte en in diepte, zo kun je jouw beeldscherm altijd op de ideale hoogte instellen. 

Er zijn verschillende soorten monitorarmen beschikbaar. Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste monitorarm voor jou. 

Je kunt dus stellen dat ergonomie een belangrijk onderdeel is voor het realiseren van meer werkgeluk binnen jullie organisatie. Zo blijven jou en je collega's een hele hoop gezondheidsklachten, zoals RSI, nek- en rugpijn, bespaard. Het kiezen van de juiste ergonomische hulpmiddelen is dus van groot belang bij het creëren van de optimale werkplek. Er zijn nog veel meer producten verkrijgbaar die de ergonomie binnen jullie organisatie sterk kunnen verbeteren. Denk hierbij aan speciale toetsenborden, ergonomische muizen, polssteunen, voetsteunen, ergnomische krukken enzovoort.

Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld en van hoge kwaliteit. Via de webshop kun je een kijkje nemen in ons ruime aanbod of kom langs in de winkel. Omdat wij begrijpen dat het aanbod van ergonomische middelen erg groot is helpen wij je graag om tot de juiste keuze te komen. Kom langs in de winkel en bekijk hoe wij ergonomie in jouw werkomgeving kunnen toepassen of bestel direct artikelen in onze webshop. Ook kun je eens een kijkje nemen bij tips voor thuiswerken; om ook op jouw thuiswerkplek meer werkgeluk te ervaren.