Flexibel dankzij audiovisueel

Flexibiliteit is een vereiste in het bedrijfsleven

Audiovisuele faciliteiten worden steeds belangrijker in het bedrijfsleven. Flexibel kunnen werken en samenwerken is in het huidige digitale tijdperk geen fijne bijkomstigheid meer maar een vereiste. Medewerkers willen zowel flexibel als productief zijn. Het is daarom belangrijk dat zij overal toegang hebben tot de juiste informatie en in verbinding staan met collega’s. Je kunt wel stellen dat flexibiliteit een belangrijk onderdeel is bij het creëren van een werkomgeving die vandaag aan alle eisen voldoen maar die ook in de toekomst een bijdrage levert aan de flexibiliteit en productiviteit en het werkgeluk van de werknemer. De toepassing van audiovisueel binnen jullie organisatie kan hier zeker een bijdrage aan leveren.

Maar hoe ziet de ideale flexibele werkplek eruit? Dit is een vraag die moeilijk te beantwoorden is omdat dit samenhangt met het type werk en het soort organisatie. Zo kan het zijn dat de organisatie waar jij voor werkt het belangrijk vindt dat er interactieve en draadloze presentatie faciliteiten aanwezig zijn, terwijl een andere organisatie het belangrijk vindt om effectief samen te werken door het toepassen van slimme videoconference oplossingen. Om vast te stellen welke audiovisuele middelen er in jullie organisatie kunnen worden toegepast geven wij graag een AV-advies. We brengen in kaart hoe jullie met de juiste audiovisuele middelen flexibeler te werk kunnen gaan en hoe jullie beter kunnen communiceren, presenteren en vergaderen. Dit alles zal de performance van jullie organisatie verbeteren waardoor het werk makkelijker en plezieriger kan worden uitgevoerd.

Veel traditionele werkplekken worden langzaam veranderd in flexibele werkplekken met een modern design en vernieuwende technologische innovaties. Naast het aandacht voor het design van de werkomgeving is het voor veel bedrijven ook van belang dat de betrouwbaarheid en toegankelijkheid van audiovisuele middelen optimaal zijn. Deze aspecten leveren een grote bijdrage aan de productiviteit. Ook investeren veel bedrijven in flexibiliteit en mobiliteit van het audiovisuele apparatuur in hun werkomgeving. Zo zijn draadloze verbindingen niet meer weg te denken. Medewerkers moeten overal kunnen werken, dit zorgt voor een verhoogde productiviteit en meer werkgeluk.

Een voorbeeld van een flexibele audiovisuele oplossing is videoconferencing. Het is efficiënt, spaart veel reiskosten en het is beter voor het milieu. Zo kun je een last-minute meeting met meerdere personen snel inplannen zonder daadwerkelijk op dezelfde locatie aanwezig te zijn. In no-time breng je een ontmoeting tot stand en dankzij de uitstekende beeld- en geluidskwaliteit krijg je het gevoel dat de afstand verdwenen is, het is net alsof je samen in één ruimte zit. Zo kun je flexibeler vergaderen en communiceren en beslissingen kunnen sneller en effectiever gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat je meer werkcomfort en bovenal werkplezier gaat ervaren.

Maar ook samenwerken op locatie kan flexibeler en gemakkelijker. Denk bijvoorbeeld aan een Huddle Room. Dit is een multifunctionele ruimte, geschikt voor 2 tot 5 personen, die ingericht is om interactief en flexibel samen te werken. Een Huddle Room is comfortabel ingericht en in de ruimte bevinden zich slimme audiovisuele middelen die het gemakkelijk maken om snel en gemakkelijk informatie te delen rechtstreeks vanaf je smartphone, tablet of laptop. Dankzij deze Huddle Rooms kunnen medewerkers op een zeer flexibele en laagdrempelige manier met elkaar communiceren en samenwerken of het nou brainstormsessie is of een extern overleg met een Huddle Room kun je gegarandeerd op een creatieve en professionele manier samenwerken.


Dat het realiseren van meer flexibiliteit dankzij audiovisueel veel voordelen oplevert komt in dit artikel zeker naar voren. Maar het zorgt ook nog eens voor meer werkgeluk. Als je op een eenvoudige manier goed kunt communiceren met collega’s op een andere locatie of met klanten kun je sneller kennis en kunde uitwisselen. Dit zorgt ervoor dat er een grotere tevredenheid is onder werknemers wat weer resulteert in meer loyaliteit en verbondenheid. Doordat je minder onderweg bent en gemakkelijker op locatie kunt communiceren, ga je efficiënter te werk waardoor de balans tussen je werk- en privéleven hoogstwaarschijnlijk een stuk verbeterd. Al met al zorgen deze factoren voor een verhoogd gevoel van werkgeluk. Als je werkgeluk ervaart zul je merken dat je gemotiveerder en productiever bent.

Als projectinrichter staat werkgeluk bij ons in een hoog vaandel. Wij helpen je dan ook graag om meer werkgeluk te realiseren binnen jullie organisatie. Dit doen wij onder andere door het toepassen van de juiste audiovisuele middelen aan jullie bedrijfsomgeving. We zorgen er dankzij audiovisueel voor dat werkcomfort en werkplezier tot volle uiting worden gebracht. Onze audiovisuele specialisten gaan graag in gesprek om samen tot de meest geschikte audiovisuele toepassing voor jullie organisatie te komen.