Het Nieuwe Werken

Meer werkgeluk in flexibel werken

De topic Het Nieuwe Werken is tegenwoordig een alomvattende benaming voor hybride werken. Maar wat houdt Het Nieuwe werken eigenlijk precies in en hoe werk je dan? Bij Wuestman zijn we gespecialiseerd in het realiseren van werkomgevingen voor Het Nieuwe Werken. We vertellen je er graag meer over.

Bespreek de mogelijkheden voor jouw organisatie

Het Nieuwe Werken is een werkvorm waarbij je gedeeltelijk thuis en op kantoor werkt én het ervaren van werkgeluk de kernzaak is. Het Nieuwe Werken geeft jou en je collega's meer vrijheid in waar en wanneer je aan het werk bent. Veelal heb je meer regie en eigen verantwoordelijkheid en geniet je van een bepaalde speelruimte in werktijden en werklocatie. Een onmisbaar aspect van Het Nieuwe Werken is het hebben van optimale ICT-oplossingen voor communicatie en samenwerking.

Het Nieuwe Werken heeft vele organisaties tal van voordelen opgeleverd, zoals:

  • een efficiëntere inzet van medewerkers;
  • een hogere arbeidsproductiviteit;
  • een hogere medewerkerstevredenheid;
  • een lager ziekteverzuim.

Een flexibel kantoorconcept speelt een cruciale rol bij een succesvolle implementatie van Het Nieuwe Werken. Omdat medewerkers op allerlei plekken werken en zowel op individuele basis als met andere samenwerken, dienen kantoorconcepten uiterst flexibel te zijn.

Door de technologische ontwikkelingen op het gebied van communicatie en kantoorinrichting, kunnen kantoorconcepten volledig afgestemd worden op vrijwel alle werkomgevingen. Door een uitgebreide analyse van alle interne en externe factoren van je organisatie, geven we inzicht in het beste inrichtingsconcept voor Het Nieuwe Werken binnen jouw organisatie. Deze scan noemen we ook wel de ‘Happy Office Scan’.

Vraag een Happy Office Scan aan

Voorheen was een kantoor gekenmerkt door vaste werkplekken, voorzien van desktop pc’s en vaste telefoons waar vaak ook persoonlijke eigendommen lagen. Bij Het Nieuwe Werken gaat het juist om flexibele werkplekken zonder pc’s en vaste telefoons en minder persoonlijke eigendommen. Het kantoor functioneert veelal als ontmoetingsplek met onder andere loungewerkplekken, vergaderplekken en kantines.

De specialisten van Wuestman richten jouw kantoor in, zodat het geschikt voor deze nieuwe werkwijze. We leveren hierbij niet alleen het meubilair, maar bieden ook audiovisuele oplossingen aan met de bijpassende programma’s en services. We houden hierbij rekening met de wensen van de medewerkers en zorgen ervoor dat het eenvoudig en prettig in gebruik is.

Wanneer Het Nieuwe Werken toegepast wordt, zullen medewerkers meer flexibiliteit en werkplezier gaan ervaren. Het werkgeluk binnen jullie organisatie gaat omhoog. Als je zelf kunt bepalen wanneer je aan het werk kunt, ervaar je minder stress en ga je met meer plezier aan de slag wanneer werken je wel uitkomt.

Daarnaast blijkt dat een werkomgeving gebaseerd op Het Nieuwe Werken vaak sfeervoller ingericht is. Er is meer aandacht gevestigd op informele ontmoetingsplekken en de communicatie faciliteiten zijn beter. Hierdoor wordt het werken op kantoor ook prettiger.

Met een optimale inrichting en de juiste audiovisuele oplossingen kom je ver, maar Het Nieuwe Werken vraagt ook om een goede communicatie binnen je bedrijf. Het is belangrijk dat je contact met elkaar blijft houden, zodat je voorkomt dat medewerkers de sociale aspecten van hun baan gaan missen. Daarnaast is het essentieel dat iedereen op één lijn zit, zodat de werkzaamheden alsnog goed worden uitgevoerd.

Wil je een persoonlijk advies of een verrassend interieurontwerp ontvangen gericht op Het Nieuwe Werken? Onze adviseurs en interieurarchitecten gaan graag voor je aan de slag. Ontvang een persoonlijk huisvestingsadvies of een spraakmakend ontwerp om Het Nieuwe Werken mogelijk te maken voor jullie eigen organisatie. Je bereikt ons via 0341 46 20 89, projectinrichting@wuestman.nl of ons formulier. Zet de stap naar Het Nieuwe Werken en ga voor meer flexibiliteit en werkplezier in jullie werkomgeving.

Bespreek de mogelijkheden voor jouw organisatie