Het Werkplekspel
Het Werkplekspel

Het Werkplekspel

Inzicht in Het Nieuwe Werken met het inspirerende werkplekspel!

Het Werkplekspel brengt mensen met elkaar in gesprek over hun houding en gedrag in de werkomgeving. Het Werkplekspel geeft waardevolle inzichten in de status van een organisatie als het gaat om de nieuwe werkvormen van vandaag. 

Steeds meer organisaties kiezen voor nieuwe werkvormen. Werkvormen waarbij bijna niemand meer een vaste werkplek heeft, maar waar de nadruk ligt op taakgerichte werkplekken. Mail checken gebeurt op een werkplek in de kantoortuin, teksten schrijf je in een concentratieruimte en overleggen doe je op een informele ontmoetings- of vergaderplek of in het bedrijfsrestaurant. Steeds vaker zijn deze taakgerichte werkplekken gesitueerd in één kantooromgeving, waar samenwerken en individueel werken hand in hand (moeten) gaan. Als professionele kantoorinrichter wordt in een ontwerp dan ook rekening gehouden met o.a. de privacy, het geluid en het klimaat. Een nieuwe werkvorm heeft ook invloed op het gedrag en de houding van medewerkers. Hoe ga je om met nieuwe situaties die taakgerichte werkplekken met zich meebrengen? Hoe kijken medewerkers hier tegenaan en waar dient een organisatie exta aandacht aan te geven tijdens de implementatie van een nieuwe werkvorm. Het Werkplekspel geeft een organisatie inzicht in de mate waarin medewerkers zullen omgaan met een nieuwe werkvorm. Wuestman Projectinrichting is professioneel spelbegeleider van het Werkplekspel. 

Vraag een spelsessie aan!

Wanneer u kiest voor het Werkplekspel, krijgt u inzicht in de mate waarin medewerkers zullen omgaan met een nieuwe werkvorm. Het Werkplekspel brengt mensen, op een leuke en ontspannen wijze, met elkaar in gesprek over hun houding en gedrag in de (nieuwe) werkomgeving. Daarbij komen dagelijkse situaties aan bod die tijdens het werken in en om het kantoor plaatsvinden. Het Werkplekspel maakt duidelijk dat een verandering in de fysieke werkomgeving ook gevolgen heeft voor het gedrag van de medewerkers en hoe ze met elkaar omgaan.  

In een nieuwe werkvorm voeren medewerkers veelal activiteiten uit op kantoor, samen met collega's maken zij gebruik van de geboden faciliteiten. Op andere momenten zijn medewerkers thuis aan de slag of onderweg. Om goed met elkaar samen te kunnen werken, gelden verschillende omgangsregels. Bij flexibel gebruik van de werkomgeving is dit anders dan in een traditioneel kantoor. Het Werkplekspel laat zien hoe medewerkers in een nieuwe werkvorm met elkaar omgaan. Hoe gaan zij om met collega's die niet steeds op dezelfde plek zitten? Hoe zorg je ervoor dat je bereikbaar bent voor collega's? Het Werkplekspel is gericht op organisaties die gebruik maakt, of gaat maken, van een flexibele kantooromgeving, hedendaagse nieuwe werkvormen.

Het Werkplekspel helpt om regels expliciet te maken en medewerkers in gesprek te brengen over de juiste omgang in nieuwe werkvomen. Het Werkplekspel behandelt een groot aantal mogelijke situaties die in de nieuwe werkomgeving kunnen plaatsvinden. Aan de hand van deze situaties worden 'waarden en normen', 'kennis en weten' en 'houding en gedrag' besproken, hierdoor komt een zo breed mogelijk scala aan situaties aan bod. Afhankelijk van de situatie kunnen verschillende doelstellingen aan het gebruik van het Werkplekspel ten grondslag liggen:

  • Discussiëren over nieuwe gedragsregels en het stimuleren van gedeelde normen
  • Bewustwording creëren van de veranderingen binnen de werkomgeving
  • Begrip krijgen voor het gewenste gedrag in verschillende situaties
  • Stimuleren van gewenst gebruik van de (nieuwe) werkomgeving
  • Bewust worden van eigen uitgangspunten, (voor)onderstellingen en normen
  • Achterhalen van het gewenste gedrag van kantoorgebruikers binnen hun werkomgeving
  • Input genereren voor de ontwikkeling van gedragsregels

Het Werkplekspel dient door een professional geleid, gecoördineerd en geobserveerd te worden. Afhankelijk van de groepsgrootte kunnen één of meerdere begeleiders betrokken worden. Als professionele spelbegeleider, begeleidt Wuestman het Werkplekspel en analyseert na afloop de antwoorden van de spelers. De uitkomsten worden vastgelegd in een rapportage met managementsamenvatting, de gegeven antwoorden per vraag en de conclusies en aanbevelingen. Met Wuestman Projectinrichting speelt u het Werkplekspel op een professionele wijze en haalt u het maximale spelresultaat!

Wilt u ook meer inzicht in de wijze waarop medewerkers omgaan met nieuwe werkvormen? Wilt u weten wat het Werkplekspel voor uw speficieke situatie kan betekenen? Neem dan contact op met ons op via telefoonnummer 0341-462089 of vul onderstaand formulier in. Wuestman Projectinrichting maakt graag het verschil, óók voor uw organisatie!