Identiteit

Integreer de identiteit van jullie organisatie

Creëer herkenning, werkgeluk en meer

Het is erg belangrijk om de identiteit van je organisatie te laten weerspiegelen in het interieur. Een aantrekkelijke uitstraling die laat zien wie jullie zijn als organisatie kan namelijk veel bijdragen aan klantenbinding en werkgeluk van de werknemers. Maar op welke manier kun je dit nou het beste doen?

Een werkomgeving die er netjes uitziet is natuurlijk van groot belang. Maar, een werkomgeving die alleen maar netjes ingericht is, is in de meeste gevallen geen daadwerkelijke afspiegeling van wie jullie écht zijn, wat jullie doen en wat de ambities van jullie organisatie zijn, terwijl dit juist essentieel is. In een werkomgeving waar de identiteit van de organisatie is geïntegreerd in het interieur zullen medewerkers zichzelf meer identificeren met de organisatie dan in een werkomgeving waar dit niet van toepassing is. Niet alleen zullen zij zich meer identificeren met de organisatie ook zijn zij productiever en ervaren ze meer werkgeluk. Veel voordelen dus!

Maar dat is niet alles, niet alleen voor de medewerkers is het werken vanuit de identiteit een voordeel, maar ook voor potentiële en bestaande klantrelaties kan dit van toegevoegde waarde zijn. Als je als organisatie laat zien dat je investeert in jullie bedrijf, wek je de indruk dat je de bedrijfsvoering en de presentatie hiervan serieus neemt. Bovendien draagt de uitstraling van jullie werkomgeving bij aan een positieve klantbeleving en meer klantenbinding. Je kunt dus wel stellen dat investeren in de inrichting van jullie werkomgeving loont.

Hoe wil je als organisatie overkomen op klanten? Waar sta je voor? Wat vinden jullie nou echt belangrijk? Belangrijke vragen bij het visualiseren van de identiteit. De inrichting van jullie organisatie zou deze onderwerpen in één oogopslag moeten uitstralen.

Geen een organisatie is hetzelfde en daardoor ook geen een inrichting. Om de identiteit van jullie organisatie te laten integreren in de inrichting kun je gebruik maken van ons huisvestingsadvies. Wij als toonaangevende projectinrichter geven je graag inzage in de wijze waarop jullie je werkomgeving het beste kunnen organiseren. Er worden verschillende analyses uitgevoerd zodat het advies en de uitvoering hiervan perfect aansluit op de identiteit en de behoefte van jullie organisatie. In deze analyses komen verschillende werkgelukfactoren aan bod, deze factoren helpen jou en de organisatie waar je werkt om het werkgeluk op de werkvloer te verbeteren en te stimuleren.

Een eerste impressie is binnen zeven seconden gevormd. Je kunt dus stellen dat één beeld meer zegt dan duizend woorden. Zorg er dus voor dat identiteit van de organisatie op subtiele weerspiegeld wordt in jullie interieur. Zo creëer je bewust en onbewust herkenning bij werknemers en bezoekers. Het inrichten van jullie organisatie omvat dus veel meer dan het neerzetten van nieuwe bureaus of kasten. Het gaat om een totaalplaatje: ontwikkelen van een werkplek die werkt, die aansluit bij de wensen van jullie organisatie en die laat zien wie jullie écht zijn als organisatie.

Wil jij nou ook ontdekken hoe de identiteit en de ambities van jullie organisatie het best vertaald kunnen worden naar een geweldige inrichting? Dat kan, als kantoorinrichter helpen we je graag aan een optimale inrichting waarin de identiteit van jullie bedrijf wordt weerspiegeld, een inrichting waarin werkgeluk en functionaliteit vanzelfsprekend zijn. Vraag aan advies of interieurontwerp bij Projectinrichting aan en kom erachter wat wij voor jullie organisatie kunnen betekenen.

Info
Natanja van Nieuwenhuizen
commercieel medewerker