IVC-commercial - Duurzaamheid

Ga voor duurzame bedrijfsvloeren op kantoor

Duurzame bedrijfsvloeren van IVC-commercial

De bedrijfsvloeren van IVC-commercial zijn gericht op duurzaamheid. Een duurzame aanpak in combinatie met productinnovatie zorgt voor mileuvriendelijke bedrijfsvloeren. IVC-commercial heeft belangrijke doelen opgesteld om ook in de toekomst bedrijfsvloeren duurzaam te produceren. Zo wil IVC-commercial de uitsoot van afval compleet verwijderen en bijdragen aan een betere levenskwaliteit met hun bedrijfsvloeren.

  • Bestaan uit 30% gerecycled materiaal
  • Zijn volledig recyclebaar
  • Worden geplaatst met weinig impact
  • Zijn gemaakt met duurzame energie

  

Sinds 1997 recycled IVC-commercial al afval dat vrijkomt bij de productie van bedrijfsvloeren. Zo worden resten van bijvoorbeeld vinyl hergebruikt voor luxevinyltegels (LVT) en heterogeen vinyl. Jaarlijks recycled IVC-commercial 100.000 ton vinylafval wat vervolgens weer bijdraagt aan duurzame bedrijfsvloeren.

Daarnaast verminderd IVC-commercial de impact op het milieu niet alleen door gebruik te maken van natuurlijke hulpbronnen. Er wordt ook gestreefd naar een verantwoord gebruik van grondstoffen voor de productie van duurzame bedrijfsvloeren. Materialen die nodig zijn voor de productie probeert IVC-commercial zo efficiënt en duurzaam mogelijk in te zetten.

De productie van bedrijfsvloeren door IVC-commercial gaat gepaard met veel vertrouwen op natuurlijke hulpbronnen zoals water, wind, zon en lucht. Op deze manier wordt de impact van het productieproces op het mileu zoveel mogelijk beperkt en wordt er met het oog op de toekomst slimmer geproduceerd. 

Water
Voor een bedrijfsvloer van bijvoorbeeld vinyl is koelwater nodig. Op deze manier neemt het water de warmte in verschillende fasen van de prodcutie op. ICV-commercial gebruikt deze natuurlijke hulpbron dan ook voor hun bedrijfsvloeren. Door verschillende efficiënte watersystemen te gebruiken draagt IVC-commercial bij aan de duurzaamheid tijdens de productie van hun bedrijfsvloeren.

Wind
Door middel van een windpark in Avelgem heeft IVC-group een duurzame energietechniek gecreëerd. Met deze schone energie wordt de eigen productie voorzien van stroom om op deze manier bedrijfsvloeren te produceren.

Zon
Met het gebruik van zonnepanelen worden de commerciële en ontwerpafdelingen voorzien van schone energie. Op deze manier kan IVC-commercial duurzame bedrijfsvloeren ontwerpen en produceren terwijl het bijdraagt aan het milieu. 

Lucht
IVC-commercial maakt gebruik van natuulijke en biologisch afbreekbare gassen die onschadelijk zijn voor de ozonlaag. Door tevens geen gebruik te maken van warmtewisselaars is IVC-commercial veel energiezuiniger en kan het op een duurzame manier bedrijfsvloeren produceren.   

Ben je benieuwd naar wat de bedrijfsvloeren van IVC-commercial nog meer te bieden hebben? Op de pagina comfort lees je meer over hoe de bedrijfsvloeren hoge mate van comfort voor jou en je collega's bieden. Meer geïnterresseerd in het welzijn van jou en je collega's op kantoor? Bekijk dan nu de pagina welzijn voor meer informatie over hoe verschillende bedrijfsvloeren bijdragen aan het werkgeluk. 

Duurzaamheid

Plannen om de kantooromgeving van jullie organisatie te verduurzamen? Wuestman helpt je graag verder. Als specialist op het gebied van projectinrichting heeft Wuestman ook voor jullie organisatie duurzame bedrijfsvloeren van IVC-commercial in huis. Maak vrijblijvend een afspraak of neem contact met ons op via 0341-462089.