Laten we prettig werken

De ultieme werkomgeving

Home
Audiovisueel projecteert Aboriginal kunst in museum
2 foto‘s

Audiovisueel projecteert Aboriginal kunst in Stadsmuseum Harderwijk

Audiovisuele tentoonstelling zorgt voor unieke beleving

Stadsmuseum Harderwijk heeft t/m 16 mei 2016 een unieke tentoonstelling onder de naam 'Down under in Harderwijk'. De tentoonstelling gaat over Aboriginal kunst. Kunst met een oude traditionele betekenis en die qua stijl enorm in ontwikkeling is onder hedendaagse kunstenaars. Wuestman Audiovisueel mocht hiervoor een sponsorbijdrage leveren.

Aboriginal kunst komt voort uit traditioneel gebruik van symbolen, afbeeldingen en tekens, die vaak een betekenis hebben. De schilderingen geven vaak verhalen weer of laten een stuk landgebied zien. Stadsmuseum Harderwijk laat bezoekers kennismaken met deze bijzondere en veelzijdige kunsstroming. Er zijn verschillende kunststukken te bewonderen in allerlei vormen, materialen en kleuren, welke op zichzelf allemaal een verhaal aan het publiek vertellen. 

Maar er is nog meer; Stadmuseum Harderwijk heeft namelijk een unieke audiovisuele beleving bij deze tentoonstelling. Bezoekers kunnen zelf Aboriginal kunst creëren, wat vervolgens in het groot geprojecteerd wordt in het museum. In een soort zandbak kunnen schilderingen gemaakt worden, wat 'live' gepresenteerd wordt aan het publiek. Bezoekers zijn vrij om het resultaat te fotograferen en te verspreiden via social media. Uniek en voor iedereen leuk om te doen!


Wuestman Audiovisueel heeft de unieke beleving voor Stadsmuseum Harderwijk gerealiseerd. Het audiovisuele vermaak is door Wuestman Audiovisueel gesponsort, waardoor het Stadsmuseum de unieke tentoonstelling kon maken. Tijdens de opening prees directeur Corien van der Meulen van het Stadsmuseum, Wuestman voor de proactieve en enthousiaste manier waarop meegedacht en meegewerkt is. Een prachtig voorbeeld van twee organisaties die samen het verschil maken.

Meer informatie over de voorstelling in het Stadsmuseum: www.stadsmuseum-harderwijk.nl