AWL printmanagement
AWL kiest voor printmanagement

AWL kiest voor print managementoplossing

Meer veiligheid, productiviteit en minder kosten

Recent heeft AWL-Techniek het printerpark vernieuwd en uitgebreid met een oplossing voor printmanagement. Deze printmanagementoplossing is voorzien van een Print & Follow-functionaliteit, waarmee vertrouwelijke gegevens beschermd worden en de algehele documentuitvoer en bijbehorende afdrukkosten beheerd worden.

AWL is een wereldwijde speler als het gaat om slimme en betrouwbare oplossingen op het gebied van geavanceerde automatisering, robotica en verbindingstechnologieën. Met 750 medewerkers wereldwijd wordt dagelijks gewerkt aan innovatieve machineconcepten, van ontwerp tot en met de realisatie. Om de dagelijkse documentenstromen efficiënt te laten verlopen heeft Wuestman het printerpark voorzien van hoogwaardige Kyocera multifunctionals, waarmee afgedrukt, gekopieerd en gescand kan worden. Daarnaast heeft AWL een uitgebreide printmanagementoplossing gekregen met Print & Follow-functionaliteit.

Dat AWL het printerpark heeft vernieuwd en voorzien heeft van een efficiënte managementoplossing is niet voor niets. De organisatie is hiermee namelijk goed voorbereid op een nieuw te bouwen fabriek en kantooromgeving. Met maar liefst een nieuwe fabriek van meer dan 14.000 m2 en een kantoorruimte van 8.500 m2 gaat AWL haar dienstverlening uitbreiden, zodat de organisatie zich kan klaarmaken voor toekomstige groei.

"Wuestman heeft met de levering van het printerpark en de printmanagementoplossing de veiligheid en productiviteit weten te vergroten en bovendien de verspilling aan papier en de kosten voor afdrukken weten te verlagen", aldus Reint Cornegoor, Senior System Engineer en Arno Rook, System Engineer bij AWL. Prachtige doelstellingen van AWL die met de geboden diensten van Document Solutions gerealiseerd zijn.

Zo biedt de Print & Follow-functionaliteit meer veiligheid bij het afdrukken van documenten. Medewerkers printen hun bestanden naar de server en kunnen deze bij een willekeurige multifunctional ophalen, nadat zij zich via een druppel geïdentificeerd hebben. Vertrouwelijke documenten liggen niet open en bloot bij een printer, maar worden pas afgedrukt als de eigenaar zich identificeert bij een printer. Ook is het zo dat alle gegevens die over het netwerk worden verzonden, van begin tot eind versleuteld zijn, wat zorgt voor een uitstekende veiligheid binnen de documentenstromen van de organisatie.

Ook de productiviteit is omhooggegaan. Niet alleen door de gebruiksvriendelijkheid en snelheid van de geplaatste multifunctionals, maar ook door het gemak bij het afdrukken van documenten via het follow-me principe. Elke multifunctional en printer in het netwerk is met de oplossing beschikbaar gemaakt voor elke gebruiker. Er zijn geen wachtrijen meer, men kan op een willekeurige machine aanmelden en afdrukken. Tevens is het beheer vereenvoudigd, doordat dit centraal georganiseerd kan worden in de beheersoftware.

De printmanagementoplossing heeft een uitgebreide rapportagetool, waarmee waardevolle informatie up-to-date beschikbaar is gemaakt. Zo is direct te zien dat, sinds de nieuwe printmanagementoplossing gebruikt wordt, de kosten gedaald zijn. Het daadwerkelijke afdrukvolume is gereduceerd, waardoor het papierverbruik is teruggedrongen en afdrukkosten zijn verlaagd. Enerzijds doordat uitsluitend daadwerkelijk gebruikte documenten afgedrukt worden en anderzijds door digitalisering, bijvoorbeeld het digitaliseren naar e-mail, netwerkmappen en het Cloud-platform van de organisatie. Kortom: met de geboden printmanagementoplossing heeft AWL een uitstekend efficiënt documentbeheer gerealiseerd.

Wil je meer weten over onze printmanagement oplossingen of ben je op zoek naar de meest ultieme afdruksystemen voor jullie eigen organisatie? Vul dan het formulier op deze pagina in of neem contact op met één van onze specialisten via 0341-462087. Ook voor jouw organisatie gaan we graag aan de slag met efficiënt documentbeheer.