Beste praktijkopleider
Cor Remmers van Wuestman in Harderwijk, verkozen tot beste praktijkopleider 2024 in de sector Handel

Cor Remmers van Wuestman in Harderwijk, verkozen tot beste praktijkopleider 2024 in de sector Handel

Vrijdag 5 april 2024 maakte SBB bekend dat onze collega Cor Remmers uit Ermelo verkozen is tot beste praktijkopleider voor mbo-studenten in de sector Handel.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf, zoals Wuestman. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.
Cor Remmers leidt sinds 2017 mbo-studenten op. Bij Wuestman leren ze praktische - en sociale vaardigheden. Cor is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, omdat studenten dan actief, onder enthousiaste begeleiding, het werkveld kunnen ontdekken. Daardoor krijgen ze inzicht in de eigen kwaliteiten en interesses en kunnen ze persoonlijke doelen bereiken. Kansen gelijkheid is voor ons vanzelfsprekend.”

Maandag 13 mei a.s. organiseren de MBO Raad en SBB het mbo ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor de mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij een aanzienlijk deel van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

We zijn trots op deze winst van onze collega Cor Remmers!