Hoogte-verstelbare-vergadertafel
Hoogte-verstelbare-vergadertafels

Staand vergaderen is beter!

Korter, gezonder en actiever

Staand vergaderen verkort vergaderingen, wat een kostenbesparing oplevert van maar liefst 30%. Deze manier van vergaderen is een stuk gezonder voor u en uw medewerkers en zorgt bovendien voor een actievere betrokkenheid van medewerkers tijdens de vergadering.

 

Uit TNO onderzoek blijkt dat staand vergaderen een stuk efficiënter is dan zittend vergaderen. Door staand vergaderen kan met dezelfde kwaliteit van besluitvorming en dezelfde vergaderresultaten een vergadering met 30% ingekort worden. Vergaderen in Nederland kost in tijd circa 30 miljard euro per jaar. Staand vergaderen levert dus een potentiële kostenbeparing op van rond de 10 miljard euro. Hoe geldt dat voor uw organisatie?

Naast tijd- en kostenbesparing blijkt dat staand vergaderen ook gezonder is. Dat te lang zitten kwalijk is voor het lichaam is de laatste jaren door een groot aantal onderzoeken onomstotelijk bewezen. Je hoort steeds vaker uitspraken als 'zitten is dodelijk' en 'zitten is het nieuwe roken' om medewerkers te wijzen op de gevaren van te lang zitten. Als je zit, gebruik je nauwelijks spieren, vooral je beenspieren (de grootste spieren van je lichaam) niet. Als je geen beenspieren gebruikt, neem je veel minder suiker en vet uit je bloed op en verhoog je daardoor het risico op hart en vaatziekten en de kans op diabetes. Gezien het feit dat Nederlanders het meest zitten van alle Europeanen, zouden we er veel baat bij hebben om hier iets aan te doen. Staand vergaderen is een uitstekende methode om het aantal zituren te verlagen.

Staand vergaderen zorgt bovendien voor een actievere betrokkenheid. Het maakt een enorm verschil wanneer je vanuit een comfortabele stoel aan een vergadertafel zit of staand aan een vergadering deelneemt. Vanuit een comfortabele stoel gaat het tempo eruit, ben je eerder geneigd tot 'dagdromen', ben je eerder verleid andere werkzaamheden op je notebook, tablet of smartphone te doen. Ook heb je minder overtuigingskracht omdat je staand meer lichaamstaal kunt toepassen en standpunten daarmee beter kunt onderbouwen. Staand vergaderen bevordert dus op verschillende vlakken de effectiviteit van de vergadering en de actieve betrokkenheid van medewerkers in een vergadering.

Bent u overtuigd dat staand vergaderen beter is? Dan is het wellicht tijd om eens te kijken naar het juiste vergadermeubilair. De zit-sta-vergadertafel is voor de meeste organisaties de meest optimale oplossing. Met deze in-hoogte-verstelbare vergadertafel kan men zowel zittend als staand vergaderen, afhankelijk van het type vergadering en de duur van de vergadering. Korte vergaderingen zijn veelal staand en langdurende vergaderingen veelal een combinatie van zitten en staan. De zit-sta-vergadertafel is hiervoor de ideale oplossing.

Wilt u meer weten of een in-hoogte-verstelbare vergadertafel eens komen bewonderen, neem dan contact op met één van onze adviseurs via telefoonnummer 0341-462089 of vul het formulier aan de linkerzijde van deze pagina in.