Laten we elkaar ontmoeten

De ultieme fysieke werkomgeving

Projectinrichting

Waar je ook werkt… overal een ergonomische werkplek!

Een zit-instructie voor de juiste houding

Bij steeds meer werkgevers is tijd- en plaatsonafhankelijk werken in opkomst. Thuis beschikken we alleen vaak niet over de juiste faciliteiten om een ergonomische werkplek te creëren. Dit is wel essentieel, aangezien we vaak (te) lang achter ons bureau blijven zitten. Veel thuiswerkers krijgen hierdoor te maken met nek- en rugklachten. Misschien herken jij deze klachten? Wil jij ook weten hoe je jouw werkplek prettig en ergonomisch kunt maken? Wij denken graag met je mee. Een prettige werkomgeving draagt namelijk bij aan het werkgeluk van jou en je team.

Een belangrijk onderdeel bij het creëren van een fijne (thuis) werkplek, is de keuze voor het bureau en de bureaustoel. De basis moet goed zijn en die basis verschilt van persoon tot persoon. Wil je dat de stoel in hoogte verstelbaar is? Wil je de armleuningen kunnen verstellen? Of juist de rugleuning? En het bureau… moet deze ook in hoogte verstelbaar zijn? Stuk voor stuk vragen die bijdragen aan het creëren van een prettige en slimme werkplek. Door gebruik te maken van specifieke producten, volledig afgestemd op jouw individuele wensen, kun je jouw werkzaamheden efficiënt, veilig en comfortabel uitvoeren. Een ergonomische werkplek verhoogt de arbeidsproductiviteit.

De afgelopen jaren is uit vele onderzoeken gebleken dat te lang zitten niet goed is voor je lichaam en op lange termijn zelfs gevaarlijk voor je gezondheid. De kans op hart- en vaatziekten en diabetes nemen toe. Een bureau die in hoogte verstelbaar is biedt uitkomst; staand werken is niet alleen gezonder, het maakt ook nog eens productiever.

Ga voor een sta-zit-bureau die in hoogte verstelbaar is. Je kunt deze bureaus instellen op de hoogte van je bureaustoel, of nóg een stuk hoger zetten, waardoor je staand achter je bureau kunt werken. Hiermee worden niet alleen het aantal zituren drastisch verminderd, een ander bijkomend voordeel is ook dat het de bloedsomloop bevordert en rugklachten voorkomt. Next level thuiswerken en extra bewegen? Dan kun je in combinatie met een sta-zit-bureau ook een fietsstoel aanschaffen waardoor je fietsend je werkzaamheden uit kunt voeren. Een sta-zit-bureau is een investering, maar het betaalt zich uiteindelijk terug in vitaliteit, plezier en comfort tijdens je werkdag.

Of je nu thuis werkt of op kantoor…een belangrijk onderdeel van een ergonomische werkplek is je zithouding. Die op zijn beurt weer wordt bepaald door de stand van jouw bureaustoel. Met dit stappenplan zit je altijd goed in je stoel. Ook thuis.

Stap1: zithoogte
Bij een perfecte zithoogte staan je knieën – met je voeten plat op de grond - in een hoek van 90 graden. Ga met de hendel aan de zijkant op zoek naar de perfecte hoogte.

Stap 2: zitdiepte en rugleuning
De hoek tussen uw rugleuning en de zitting van uw bureaustoel is idealiter ingesteld tussen de 95 en 105 graden om onderuitzakken te voorkomen. De juiste diepte van de zitting bepaalt u door een vuist tussen uw knieholte en de rand van de zitting te plaatsen. Wanneer uw onderrug daarbij contact maakt met de rugleuning, heeft jouw stoelzitting de juiste diepte.

Stap 3: armleuningen instellen
Tot slot stel je de armleuningen van jouw bureaustoel ik voor de perfecte ergonomische werkplek. Deze staan zo afgesteld dat jouw onderarm en bovenarm, met ontspannen schouders, in een hoek van 90 graden staan.

Denk jij dat jouw (thuis)werkplek niet voldoet aan de ergonomische standaard? Of laat het comfort van je werkplek te wensen over? Dan denken wij graag met je mee voor een duurzame en passende oplossing. Een ergonomische werkplek lever meer werkplezier op.

Wuestman Projectinrichting geeft persoonlijk advies over ergonomische hulpmiddelen. Of je nu op zoek bent naar een specifiek ergonomisch hulpmiddel, een zitinstructie wilt of graag tips voor thuiswerken wilt ontvangen wat betreft je werkhouding? Wuestman Projectinrichting helpt jou graag verder. Neem vandaag nog contact op met één van onze adviseurs, via het formulier op deze pagina of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 0341-462089.

Jouw ergonomische (thuis) werkplek, is ons werk! Wij helpen je graag!