Document Solutions

Van leerling naar leverancier

Wuestman Document Solutions en VCO Harderwijk werken samen

Op het gebied van Document Solutions hebben Wuestman en de stichting Voor Christelijk Onderwijs Harderwijk (VCO) elkaar gevonden. VCO gaat de komende zes jaar, op al de basisscholen, met vijftien grote kopieer-printsystemen van het merk Konica Minolta werken.

Voor Wuestman betekent dit veel. "We laten hiermee zien dat Wuestman in deze tijd meer dan zijn mannetje staat", zegt Jan Verboom, binnen Wuestman verantwoordelijk voor de afdeling Document Solutions. "Prijs is binnen elke organisatie een belangrijk meetpunt en op dit gebied kan Wuestman wedijveren met iedere andere aanbieder."
Maar ook het ontzorgen en denken in (digitale) oplossingen zijn voor Wuestman in deze tijd belangrijk. "En uiteraard de betrouwbaarheid", voegt Verboom toe. Op dat gebied heeft Wuestman zich als hofleverancier bewezen. Wuestman bestaat dit jaar al 145 jaar en wordt nog steeds door een Wuestman geleid. Ruurd Wuestman is van de vierde generatie. "Dat is in deze tijd heel bijzonder en mooi. Daar zijn we bij Wuestman blij en dankbaar voor",  aldus Verboom.

Wuestman is de afgelopen jaren op het gebied van Document Solutions een steeds sterkere en professionelere speler geworden. Niet alleen in de regio, ook landelijk. "Het A-merk Konica Minolta is decennialang een zeer belangrijke partner. Ondanks de zware concurrentie en jaren van crisis wordt er nog steeds groei gerealiseerd. Ook op het gebied van office supplies, projectinrichting en audiovisueel is Wuestman volop in beweging."

VCO en Wuestman hebben veel gemeen. "Ook voor VCO is kwaliteit en betrouwbaarheid een zwaarwegend aspect",  verzekert Willem Waterweg, financieel directeur van VCO Harderwijk. "VCO is een organisatie met 2200 leerlingen en zo'n 230 mensen in dienst, verspreid over twaalf locaties. We willen dat ouders die kleinschalige scholen zien, maar omdat het volumetotaal zo groot is, kunnen scholen daarvan profiteren", doelt hij op de bulkinkoop van vijftien machines."We waren op zoek naar machines die bij het printvolume passen. Voor een order als deze benaderen we meerdere partijen, maar als we plaatselijk kunnen kopen voor scherpe tarieven, dan heeft dat onze voorkeur. Wij hebben ook kinderen van de ondernemers en de mensen die bij de bedrijven in deze omgeving werken", verklaart Waterweg. "Het is Wuestman nu gelukt om dusdanig scherp te offreren, dat ze concurreren met grote landelijke spelers. Dat is knap en Konica Minolta voldoet ruimschoots aan onze eisen. Incidenteel werden er best wel kantoormaterialen bij Wuestman gekocht, maar dit is de eerste keer dat we zo'n groot contract bij Wuestman afsluiten."

Voor Verboom is het een mooie, maar ook wel een wat emotionele opdracht, omdat hij na 50 jaar weer terug is op dezelfde plek. Als zesjarige leerling begon hij op de Wilhelminaschool, de huidige CBS Willem Alexander. Nu is hij er terug als leverancier. "Dat is toch bijzonder."

Wilt u ook een scherpe aanbieding ontvangen voor uw persoonlijke situatie? Wuestman Document Solutions zet zich ook graag voor u in om het beste voorstel te maken. Vul aan de linkerzijde van deze pagina het formulier of neem telefonisch contact op met één van onze adviseurs via telefoonnummer 0341-462087. Wuestman Document Solutions, maakt graag het verschil!