• Meer informatie
    Je vraagt het hier aan

Kinderdagverblijf Prokino

Van buiten naar binnen

Binnen naar buiten halen en een prettige en kinderlijke ontvangst voor de entree waar diverse functies in verwerkt zitten; dat was de ontwerpvraag bij Kinderdagverblijf Prokino te Harderwijk.

Door het creëren van huisjes tegen de gevel van het pand in een lange smalle maar bovenal hoge gang en hier direct diverse functies als; overlegplek, werkplek/huddle-room, leeshoek en opbergruimte voor kinderwagens aan te koppelen, geven we in een gebaar antwoord op de ontwerpvraag. Om het gevoel van binnen/buiten te versterken en visueel te maken voor de kleine gebruikers is op de bakstenen muur een levensgrote boom aangebracht door middel van bestickering, deze boom is zowel van beneden als vanaf de vide te bewonderen. Ook in de verlichting is het thema natuur verwerkt, de armaturen in de hal beelden grote vogelnesten uit en zijn gemaakt van natuurlijke materialen. In de donkere dagen zorgt dit voor een prachtig schouwspel aan licht op de muur en vloer.

Verder is te zien dat in heel het gebouw de kleuren van de natuurlijk op een kindvriendelijke manier op elkaar zijn afgestemd. Een prachtig resultaat waarin gewerkt is met natuurlijke kleuren, materialen en door het gebruik van grote gebaren straalt het gehele concept rust uit.

Wil je meer informatie over dit project of ben je zelf ook nog op zoek naar een nieuwe inrichting? Neem dan contact met ons op door het formulier op deze pagina in te vullen of bel ons via 0341-462089. We creëren ook in jullie werkomgeving graag meer werkgeluk!