Vacature shop medewerker
Bekijk subcategorieën
Om te solliciteren op deze vacature klik op de button "solliciteren" Solliciteren

Commercieel medewerker (24 – 40 uur)

Binnendienst & Shop

In onze showroom ben jij het visitekaartje van Wuestman. Door jouw enthousiasme en deskundigheid kopen klanten graag hun kantoorbenodigdheden in onze showroom.

Even voorstellen:

Wij creëren werkomgevingen waarin werkgeluk centraal staat. Zo realiseren we complete werkomgevingen van ontwerp tot en met de realisatie en leveren we alles wat nodig is om plezierig en comfortabel te kunnen werken. Van aansprekende kantoorinrichting en professionele audiovisuele faciliteiten tot oplossingen voor efficiënt document beheer en hedendaagse kantoorbenodigdheden. We doen dit met de drie divisies: Projectinrichting, Audiovisueel, en Office Supplies. Er wordt gewerkt vanuit een hypermoderne kantooromgeving in Harderwijk, compleet met een Meeting Experience Center en een moderne Live Studio. We regelen de projecten voor onze klanten van A tot Z en beschikken over een eigen team van projectleiders, technici en stoffeerders.


Wat ga jij doen?

Voor ons team Office Supplies zijn wij op zoek naar een commercieel medewerker – binnendienst & shop; een veelzijdige commerciële functie met veel uitdaging. In deze functie zorg je ervoor dat onze sales professionals uitstekend ondersteund worden tijdens het verkooptraject en dat onze klanten de ultieme koopervaring krijgen. Vanuit je binnendienstrol aan de ontvangstbalie verwerk je inkomende en uitgaande bestellingen en werk je commerciële voorstellen uit. Ook ben je uitstekend in staat om commerciële afspraken te maken voor onze buitendienst medewerkers. Daarnaast ben je in je rol als shopmedewerker het eerste aanspreekpunt voor de bezoekende klanten. Je geeft hen een optimaal persoonlijk advies bij de aankopen van kantoorbenodigdheden. Ook zorg je ervoor dat onze shop er altijd representatief en toonaangevend uitziet en dat de voorraad aangevuld blijft.

Wie ben jij?

• Je hebt een relevante MBO-opleiding met commerciële richting;
• Je vindt het leuk en krijgt energie om klanten een optimale beleving en persoonlijk advies te geven;
• Je bent enthousiast, vernieuwend en hulpvaardig waar het gaat om het ondersteunen van commerciële buitendienst medewerkers en het uitwerken van commerciële voorstellen
• Je bent adequaat in het verwerken en overdragen van informatie;
• Je hebt affiniteit met kantoorbenodigdheden en facilitaire artikelen, koffiemachines en -supplies en verschillende thema’s waaronder bijvoorbeeld luchtreiniging.
• Je hebt kennis van en ervaring met Microsoft Office programma’s (Word, Excel en PowerPoint);
• Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
• Je kunt goed in teamverband werken;
• Je bent proactief, flexibel en hebt doorzettingsvermogen.

Wat bieden wij?

• Samenwerking in een divers, dynamisch en collegiaal team;
• Een hypermoderne en inspirerende kantooromgeving;
• Ruimte in het meedenken hoe de ambities van de organisatie het beste te kunnen realiseren;
• De mogelijkheid om je persoonlijke talenten te laten groeien en jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen, opleidingen en trainingen;
• Een salaris, winstdeling en secundaire voorwaarden die passen bij je opleiding en ambities

Interesse?

Je kunt online solliciteren op deze vacature tot 29 augustus 2022. Wil je meer informatie, neem dan gerust contact op met Cor Remmers (salesmanager) of Stefan Jacquard (Coördinator binnendienst) via 0341-462080.

(acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst)