Tips voor thuiswerken

Tips voor thuiswerken

Tips die het thuiswerken makkelijk maken

Thuiswerken is voor iedereen een uitdaging, maar met deze handige tips voor thuiswerken zorg je ervoor dat thuiswerken effectief en leuk wordt. Nu het thuiswerken voor veel mensen een vaste norm is geworden, is het belangrijk dat je thuiswerkplek goed is afgestemd. Met de juiste tools en middelen zorg je ervoor dat je lekker kan werken, maar toch op een professionele manier. Zoals je dat op kantoor ook gewend bent. Met deze handige tips voor thuiswerken wordt thuiswerken een stuk leuker!

Als inrichting specialist helpt Wuestman jou door middel van tips voor thuiswerken. Er moet namelijk vanuit huis productief en lekker gewerkt kunnen worden. Het tot stand komen van jouw thuiswerkplek begint met het ontvangen van een professioneel huisvestingsadvies van onze afdeling Projectinrichting. Door middel van persoonlijk advies te geven realiseren wij voor jou de ideale thuiswerkplek. Deze tips voor thuiswerken bieden jou echt een uitkomst om thuis lekker te kunnen werken.

Tips voor thuiswerken

Tijdens het thuiswerken is het soms lastig je aandacht volledig bij het werk te houden. Je raakt sneller afgeleid en houd een werkdag minder lang vol dan normaal. Toch is je mentale gezondheid erg belangrijk. Het kan ervoor zorgen dat je je goed voelt en beter om kan gaan met de uitdaging van thuiswerken. Op het gebied van thuiswerken is er dan ook veel mogelijk om je mentale gezondheid te verbeteren. Met de volgende vijf simpele tips voor thuiswerken creëer je een goed gevoel en houd je een werkdag langer vol.

  1. Maak gebruik van een werkplanning; door middel van een goede werkplanning kan je structuur creëren in je werkzaamheden. In combinatie met je dagelijkse routine kan je jezelf duidelijke taken stellen waardoor je lekker efficiënt thuiswerkt. Dit is één van de belangrijkste tips voor thuiswerken.
  2. Neem af en toe een rustpauze; door nu en dan een pauze te nemen is het thuiswerken beter, maar vooral ook langer vol te houden. Het zorgt ervoor dat je meer concentratie ervaart en daardoor je mentale gezondheid bij het thuiswerken op peil houdt.
  3. Reserveer voldoende tijd voor ontspanning; zorg voor genoeg ontspanning tussen al je werkzaamheden door. Plan deze desnoods verplicht één keer per dag in binnen je werkplanning. Ga bijvoorbeeld eens bewegen door tussendoor een stukje te lopen. Deze tip voor thuiswerken zorgt tevens voor een goede balans tussen werk en privé.
  4. Blijf in contact met je collega’s; ook op je eigen thuiswerkplek is het belangrijk om in contact te blijven met je collega’s. Je hebt namelijk genoeg sociaal contact nodig om goed te kunnen werken en jezelf goed te blijven voelen. Daarnaast draagt het sociaal contact met je collega’s bij aan een goede band en positieve werksferen. Praat bijvoorbeeld eens over hobby’s of vraag naar weekendplannen.
  5. Maak samenwerken interactiever en efficiënter; een belangrijk onderdeel van thuiswerken is het op afstand samenwerken. Met de juiste tools en middelen zorg je ervoor dat het online samenwerken als leuk wordt ervaren. Dit kan bijvoorbeeld via videoconferencing. Het interactiever en efficiënter maken zorgt namelijk voor meer plezier en draagt op een positieve manier bij aan je mentale gezondheid tijdens het thuiswerken. Deze waardevolle tip voor thuiswerken mag je dus niet vergeten. 

Naast de tips voor thuiswerken over je mentale gezondheid is de inrichting van je thuiswerkplek op de juiste manier ook ontzettend belangrijk. Een goed georganiseerde thuiswerkplek zorgt er namelijk voor dat je geen fysieke klachten krijgt en met een prettig gevoel kan blijven werken. Zorg daarom tijdens het inrichten van je thuiswerkplek voor zoveel mogelijk ergonomie. Op deze manier zorg je ervoor dat je zo verantwoord mogelijk thuis kan werken, ook op de lange termijn. De pagina thuiswerkplek inrichten geeft je meer informatie over de fysieke werkplek. Hieronder vind je vier goede tips voor thuiswerken die te maken hebben met het op de juiste manier inrichten van je thuiswerkplek op een ergonomische manier. 

  1. Zorg voor het juiste meubilair; kiezen voor het juiste meubilair zorgt ervoor dat je een gezonde werkhouding kan aannemen. Deze tip voor thuiswerken bevordert dan ook de ergonomie binnen je eigen thuiswerkplek. Bij het kiezen van het juiste meubilair is het goed om eerst te kijken naar een bureau en bureaustoel. Deze zorgen namelijk voor een gezonde werkhouding. Daarnaast zorgen zij ook voor de juiste werkhoogte en bieden zij ondersteuning voor je armen en rug. Door de stoel- en tafelhoogte op de juiste manier af te stemmen; met je ellebogen op tafelhoogte en ontspannen schouders, ervaar je dit het best.
  2. Creëer een goede zitplek; deze tip voor thuiswerken helpt mee als het gaat om de ergonomie binnen je thuiswerkplek. Wanneer je namelijk een goed bureau in combinatie met een bureaustoel hebt gevonden is het goed om te kijken waar je gaat zitten ten opzichte van je bureau en beeldscherm. Voldoende afstand tussen je beeldscherm en je bureaustoel voorkomt klachten en zorgt voor een fijne werkhouding. Probeer je bureaustoel ook zo in te stellen dat je voeten op de grond staan en je benen in een hoek van negentig graden.
  3. Verander van werkhouding; het stimuleren van jezelf om voldoende te bewegen is van groot belang. Jezelf hiertoe aanzetten is alleen niet altijd even makkelijk. Zorg daarom voor een bureaustoel die jouw stimuleert om te gaan bewegen. Werk bijvoorbeeld ook eens staand. Dit is mogelijk met een zit-sta bureau. Hierdoor kan je zittend en staand werken afwisselen en blijf je door middel van deze tip voor thuiswerken ook thuis voldoende in beweging.
  4. Maak gebruik van de juiste tools en middelen; maak je ergonomische werkplek af met deze tip voor thuiswerken. Een goede thuiswerkplek inrichten begint namelijk bij het selecteren van de juiste producten. Zo maak je je thuiswerkplek functioneel, professioneel, maar vooral ook leuk en comfortabel.
Tips voor thuiswerken

Om te voldoen aan de tips voor thuiswerken hebben wij de juiste spullen van Legamaster in huis. Legamaster is een specialist op het gebied van visuele communicatie en combineert innovatie, kwaliteit, duurzaamheid, ergonomie en een functioneel ontwerp om producten te leveren die het thuiswerken voor jou echt makkelijker én leuker maken. Producten die jouw thuiswerkplek compleet maken zijn: 

Tips voor thuiswerken

De Magic-Chart – Het flexibele whiteboard voor jouw kantoor aan huis; makkelijk op te plakken ergens in jouw thuiswerkplek. Perfect voor plannen, brainstormen en tekenen.  

Bestel online

Tips voor thuiswerken

Whiteboards en glasborden – Visualiseer je ideeën sneller en houd werkzaamheden overzichtelijk met stijlvolle ESSENCE- & BOARD-UP-whiteboards.

Bestel online

Tips voor thuiswerken

Akoestische prikborden – De BOARD-UP prikborden bieden een effectieve oplossing om geluidsoverlast op je thuiswerkplek te verminderen, met genoeg ruimte voor notities.

Bestel online

Tips voor thuiswerken

Accessoires – Met stijlvolle en duurzame accessoires van Legamaster kan je beginnen met het visualiseren van je werkzaamheden en ideeën. 

Bestel online

Wil je persoonlijke tips voor thuiswerken? Neem dan contact met ons op via 0341-462088. Eén van onze professionals geeft je graag een persoonlijk advies!