Wuestman - anno 1870

Meer dan 150 jaar geschiedenis

Historie

De rijke historie van Wuestman

- Anno 1870 -

Wuestman is een écht familiebedrijf, opgericht in 1870. In 1870 opende de heer Berends een boekhandel in een pand aan de Harderwijkse Wolleweverstraat. Mede door de gunstige locatie had zijn winkel veel succes. Zo'n twintig jaar later kreeg hij concurrentie.

De heer A.J. Wuestman uit Putten opende in Harderwijk een nieuwe winkel in boeken en aanverwante artikelen. In 1899 besloot de opvolger van Berends zijn winkel te sluiten. Wuestman nam de zaak over en verhuisde naar de Wolleweverstraat. Vanaf dat moment maakte Wuestman een flinke groei door. Het bedrijf richtte naast de boekenwinkel een papiergroothandel, een verzendboekhandel en een uitgeverij op. Al snel ontstond ruimtegebrek en werd een tweede pand geopend in de Vleeshouwersteeg te Harderwijk.

Historie Wuestman

In 1931 kwam de tweede generatie Wuestman het bedrijf versterken. Het assortiment werd uitgebreid met kantoormachines en meubilair voor kantoorinrichting. Zeven jaar later opende de directie op de hoek van de Markt een compleet nieuw bedrijfspand. In 1958 nam de derde generatie Wuestman de leiding over. Het bedrijf groeide hard en breidde het aanbod aan apparatuur verder uit. Wuestman kreeg in de hele regio bekendheid als totaalleverancier voor de kantoorbranche. Leverancier van kantoorinrichting tot en met leverancier van kantoorartikelen en kantoorapparatuur. De wens om alle activiteiten onder één dak te hebben werd steeds groter. Na lang zoeken vond Wuestman in 1970 een geschikt pand aan de Deventerweg.

In 2000 koos het bedrijf onder leiding van inmiddels de vierde generatie voor nieuwbouw op de bestaande locatie. Niet alleen de uitstraling, maar ook de werkwijze werd grondig gemoderniseerd. In 2004 werd bovendien de productgroep audiovisueel toegevoegd aan het assortiment. Met de levering van audiovisuele middelen kon Wuestman nog beter voorzien in de vraag van toekomstgerichte kantoorinrichting. Wuestman werd met de komst van audiovisuele oplossingen specialist in vier divisies; Projectinrichting, Audiovisueel, Facilitair & Supplies en Document Solutions. 

In 2015 heeft Wuestman gekozen voor een samenvoeging met DND Projectinrichting in Zwolle, waarmee een tweede vestiging ontstond. De specialisatie die DND met name meebrengt is vloer- en raamstoffering, wat een mooie toevoeging is voor de divisie Projectinrichting. Wuestman is hierdoor een nog sterkere marktspeler geworden op het gebied van kantoorinrichting.

Tegenwoordig richt Wuestman zich op het advies voor en de totale inrichting van kantooromgevingen. Dit doen we door te adviseren over de beste werkhoudingen, werkplekken en audiovisuele oplossingen, audiovisuele apparatuur te integreren (digitaal en fysiek) en door de benodigde supplies te leveren.