Project Mozambique

Wuestman levert water en sanitair

Chemba en Marringue
Water uit de kraan is op het platteland van Mozambique een luxe. Ongeveer 57 procent van de plattelandsbevolking van dit land, 9 miljoen mensen, heeft geen toegang tot zuiver drinkwater. Uit nood drinken veel mensen water dat niet geschikt is voor consumptie. Dit heeft onder andere een hoge kindersterfte door diarree tot gevolg. Wuestman brengt verandering in deze situatie door waterputten te boren, pompen te installeren en latrines te bouwen.

Water voor de provincie Sofala
De begunstigden van dit water- en sanitatieproject wonen in de districten Chemba en Marringue in de provincie Sofala. De provincie ligt in het midden van het land. Voor het waterproject werkt Wuestman samen met Dorcas Nederland en de lokale partner CCM (Christian Council of Mozambique) in Mozambique. In de districten Chemba en Marringue wordt gewerkt aan het verbeteren van de gezondheid van de plattelandsbevolking. Wuestman draagt bij aan de benodigde waterinstallaties om toegang tot water en sanitair te realiseren.

Doelen:

 • 6 waterputten en 6 watercommittees worden opgericht voor onderhoud van de waterputten
 • 600 gezinnen die toegang tot schoon drinkwater krijgen
 • 60 toiletten worden gebouwd en 500 gezinnen worden voorzien met materialen om toilet te bouwen (totaal 560 gezinnen met sanitaire voorziening)
 • 250 gezinnen praktiseren betere hygiëne zoals het wassen van handen met zeep
 • Monteurs opleiden voor het onderhoud van pompen

Samen met de lokale bevolking
De deelnemende families krijgen voorlichting over het correct gebruiken en schoonhouden van de latrines. Zij volgen ook trainingen over hygiëne, basisgezondheidszorg en hiv/aidspreventie. Uit de deelnemende gezinnen worden watercomités gevormd, die nauw betrokken worden bij de uitvoering van het project. Ter bevordering van een duurzaam milieubeheer, krijgen de gezinnen training in het aanplanten van bomen, afvalverwerking en in het gebruik van energiebesparende ovens.

Voor meer informatie over ons waterproject? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0341 - 462087, stuur een e-mail naar marketing@wuestman.nl of vul onderstaand formulier in.

 • Meer informatie
  U vraagt het hier aan
  CAPTCHA
 • Brochure
  U vraagt het hier aan
  Kies uw segment
  CAPTCHA