Welkom bij Wuestman!

Werken-bij-Wuestman
Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Wat is er allemaal voor jou geregeld?

Wat krijg je als je bij Wuestman aan de slag gaat? Hoe zit het met je beloning en wat is er allemaal voor je geregeld? Onze arbeidsvoorwaarden geven je hier duidelijkheid over. We hebben een aantal standaard arbeidsvoorwaarden en ook een aantal arbeidsvoorwaarden die bij elke organisatie altijd weer een beetje anders zijn. Het is daarom goed om een aantal van onze arbeidsvoorwaarden uit te lichten, zodat je als nieuwe werknemer weet wat je bij Wuestman mag verwachten.

Een aantal arbeidsvoorwaarden krijg je als nieuwe medewerker van Wuestman standaard. Dit is bijvoorbeeld; een goed salaris, vakantiegeld, een kwartaalbonus en een pensioenregeling. Daarnaast krijg je 24 vakantiedagen en de nodige hardware om je functie goed uit te kunnen voeren. Naast onze standaard arbeidsvoorwaarden bieden wij een aantal aanvullende voorwaarden. Een aantal hiervan vind je in onderstaand overzicht.

Wuestman vindt het belangrijk dat medewerkers een goed salaris krijgen. Het salaris dat je bij krijgt is dan ook marktconform en wordt bepaald op basis van je functie, opleiding en ervaring. Salarissen worden jaarlijks verhoogd volgens de richtlijnen van de CAO voor de Boekhandel & Kantoorvakhandel. Je behoud dus een goed salaris ondanks de inflatie.

Wuestman beloond medewerkers bij het halen van commerciële doelstellingen. De gestelde commerciële doelstellingen worden immers gehaald door onze medewerkers. Bij het behalen van bedrijfsbrede kwartaaldoelstellingen worden aan alle vaste medewerkers een kwartaalbonus uitgekeerd. Deze bonusuitkering is een mooie aanvulling op je salaris.

Medewerkers van Wuestman profiteren van een uitstekende pensioenregeling bij Nationale Nederlanden. Iedere medewerker draagt zelf 5,4% van het brutosalaris bij aan de pensioenregeling, de rest betaald Wuestman. Bij aanvang van je dienstverband nemen we de pensioenregeling met je door. Ook wanneer je de pensioenleeftijd nadert, zullen we de nodige begeleiding geven in de afwikkeling van een aantal financiële zaken.

Voor een aantal functies, bijvoorbeeld de functie van accountmanager, wordt een auto van de zaak ter beschikking gesteld. Deze wordt middels een leaseregeling aangeboden bij een dienstverband van meer dan 60% van fulltime. De leasemaatschappij draagt daarbij zorg voor het beheer van de leaseauto, de verzekering, de motorrijtuigenbelasting, de brandstofadministratie, eventueel vervangend vervoer, hulpverlening, schadeafhandeling, de begeleiding van reparatie, onderhoud, banden en eventueel een huurauto indien dat gewenst is. De auto van de zaak mag ook binnen redelijke grenzen privé gebruikt worden door onze werknemers.

Voor het woon-werkverkeer buiten Harderwijk biedt Wuestman aan nieuwe medewerkers een reiskostenvergoeding. Deze vergoeding krijgt elke nieuwe medewerker wanneer men geen auto van de zaak krijgt. Er wordt daarbij geen verschil gemaakt in eigen vervoer of openbaar vervoer. De vergoeding die Wuestman hanteert is 19 cent per kilometer tot een maximale vergoeding van € 90,- per maand.

Afhankelijk van je functie en werkzaamheden krijg je een smartphone, tablet, notebook en/of pc tot je beschikking. Data en belkosten worden volledig door Wuestman betaald met uitzondering van servicenummers. Ook het privé bellen vanuit het buitenland is voor eigen rekening. Natuurlijk ga je goed en voorzichtig om met alle bedrijfseigendommen en wanneer je schade hebt of er sprake is van diefstal, dan meldt je dit bij je leidinggevende.

Ga je bij Wuestman aan de slag als installatie technicus, monteur of stoffeerder, dan ontvang je goed zittende bedrijfskleding. Moderne T-shirts, sweatshirts, werkbroeken en werkschoenen. Daarnaast ontvang je persoonlijke beschermingsmiddelen en andere hulpmiddelen om je werkzaamheden op een veilige en verantwoorde wijze uit te kunnen voeren. Wel zo comfortabele en een mooie manier om Wuestman te kunnen profileren bij onze opdrachtgevers.

Iedere medewerker heeft 24 vakantiedagen. Tenzij je ouder dan 55, 55 of 60 bent, want vanaf die momenten krijg je 1 extra vakantiedag. Vrije dagen en vakantie worden in overleg met je leidinggevende opgenomen. Voor de zomervakantie geldt dat je maximaal drie weken en minimaal 2 weken kunt opnemen en je vakantie niet langer dan een week buiten de schoolvakanties valt. Verder worden er jaarlijks een aantal bedrijfsbrede vrije dagen bepaald, denk bijvoorbeeld aan de vrijdag na Hemelvaart. Heb je aan het eind van het jaar nog verlofdagen over? Geen probleem, je mag 5 dagen meenemen naar het volgende jaar.

Voor iedere medewerker kent Wuestman een aantal speciale verlofdagen. Deze kunnen gebruikt worden wanneer er belangrijke gebeurtenissen zijn in persoonlijke kring. Wuestman geeft jou bij de onderstaande gebeurtenissen betaald verlof:

  • Huwelijk / geregistreerd partnerschap; 2 dagen
  • Huwelijk van je kinderen, broers en zussen; 1 dag
  • Bevalling van je partner; 3 dagen
  • Overlijden van je partner of kinderen; dag van overlijden t/m de dag van de uitvaart
  • Overlijden (schoon)ouders, (aangehuwde) kinderen; 2 dagen
  • Overlijden grootouders, broers, zwagers of (schoon)zussen; 1 dag
  • Verhuizing; 1 dag per jaar

Als er onkosten voor Wuestman gemaakt worden, kunnen deze worden gedeclareerd. De kosten moeten gemaakt zijn voor het uitoefenen van je functie en gaan op basis van vertrouwen. Na de aanschaf, kun je kunt de onkosten declareren via een speciaal declaratieformulier bij je leidinggevende. Wanneer deze akkoord gaat, wordt het declaratiebedrag binnen één week op je bankrekening overgemaakt.