Begin de dag goed met goede koffie

Een lekker kopje koffie is onmisbaar op het werk

Koffie. Ook wel een bakkie troost, het zwarte goud of een bakkie pleur genoemd. Op elk kantoor staat tegenwoordig wel een koffiemachine want vrijwel iedereen drinkt wel eens een kopje koffie, velen zelfs regelmatig. Voor veel werknemers is een kop koffie het begin van de werkdag. En als de koffie niet lekker is begin je de werkdag waarschijnlijk een stuk minder positief, het is daarom erg belangrijk dat de koffie op het werk goed is. Maar dat is niet alles, buiten een goede start van de werkdag zitten er nog meer voordelen aan het drinken van goede koffie op het werk.

Buiten het feit dat goede koffie zorgt voor een goed begin van de dag, zorgt het er ook voor dat het de productiviteit en de concentratie verhoogt worden. Dit komt mede dankzij de cafeïne die in de koffie zit. Cafeïne zorgt ervoor dat je alerter en energieker bent. Ook de geur van een lekker kopje koffie zorgt bij veel werknemers voor een verhoogde productiviteit en inspiratie. Maar dat is niet alles! Koffie verbetert namelijk ook de sfeer op de werkvloer. Het drinken van koffie brengt mensen samen. De koffiecorner is dé plek waar je met je collega’s onder het genot van een lekkere kop koffie elkaar kunt ontmoeten en de laatste stand van zaken met elkaar kan bespreken. Het heeft een positief effect op het ervaren van werkgeluk en het teamgevoel wanneer je samen met je collega’s op verschillende momenten tijdens de werkdag samen een lekkere kop koffie kan drinken.

De focus van veel organisaties ligt op het tevreden maken en houden van de klant. Maar die tevredenheid begint bij de werknemers. Goede resultaten behalen start bij het creëren van een goede werkomgeving, en een goed kopje koffie is daar zeker een goed voorbeeld van. Als je investeert in goede koffie zul je merken dat de medewerkerstevredenheid verbeterd. Maar ook voor klanten is het serveren van goede koffie belangrijk. Goede koffie straalt namelijk professionaliteit uit, als een klant kop koffie krijgt die niet lekker is, is de kans groter dat zij dit negatief associëren aan jullie organisatie. Zie het aanschaffen van een goede koffiemachine dus als een investering.

Met het aanbieden van een kop koffie breng je dus veel voordelen teweeg. Het zorgt voor een hogere productiviteit, sociale interactie en een warm welkom. Probeer bij het kiezen van een goede koffiemachine net even wat extra tijd te nemen zodat je een machine kiest die het beste bij jullie organisatie past. Er zijn natuurlijk een aantal aspecten die van belang zijn bij kiezen van een goede koffiemachine voor jullie organisatie. Denk hierbij aan het aantal gebruikers, de snelheid van de machine het aantal koffievariaties, zoals een pittige espresso, een romige cappuccino of een donker gebrande café au lait. Maar niet alleen de koffiemachine is belangrijk voor goede koffie. Het soort koffie is ook erg belangrijk, zo zijn er onder andere koffiebonen, gemalen koffie en koffie cups. Kijk dus goed naar jullie organisatie en bepaal op basis daarvan welke koffie en welke koffiemachine het best bij jullie past. Wij bieden een ruim assortiment aan van koffie en koffiemachines. Neem een kijkje in onze webshop of kom voor meer advies langs bij ons in de winkel, wij laten je graag zien wat wij kunnen betekenen voor jullie organisatie!

 • Meer informatie
  U vraagt het hier aan
  CAPTCHA
 • Brochure
  U vraagt het hier aan
  Kies uw segment
  CAPTCHA