Luchtreiniger

Ga voor een gezonde werkomgeving

Luchtreiniger

De luchtreiniger - optimale luchtkwaliteit

Het belang van de luchtreiniger op kantoor

De luchtreiniger is geen overbodige luxe, maar een essentieel onderdeel geworden binnen de werkomgeving. Het belang van een schone lucht; vrij van bacteriën, virussen en onzuiverheden is belangrijker dan ooit te voren. Sinds corona neemt de aandacht voor de luchtkwaliteit in de werkomgeving toe en is het steeds meer zaak deze goed op peil te hebben. Met een luchtreiniger waarborg je de luchtkwaliteit voor jou en je medewerkers. 

De luchtreiniger ademt vuile lucht in, reinigt de lucht door bacteriën en virussen uit de lucht te filteren en pompt de gezonde lucht weer naar buiten. De luchtreiniger ruimt schadelijke stoffen op en onttrekt bovendien vervelende geurtjes uit de werkomgeving. Niet alleen werknemers met aandoeningen aan luchtwegen, maar ook gezonde medewerkers kunnen hierdoor gezonde lucht inademen. 

Onze specialisten weten alles van en over de luchtreiniger. Zo kun je de luchtkwaliteit in jullie werkomgeving door één van onze specialisten gratis laten testen. Of kun je het effect van een luchtreiniger zelf testen door een proefplaatsing. Wil je een luchtreiniger aanschaffen? Dan geven onze specialisten je graag een advies in het selecteren van de ultieme luchtreiniger voor jullie werkomgeving.

Luchtreiniger


 

''Het belang van schone lucht; vrij van bacteriën, virussen en onzuiverheden is belangrijker dan ooit te voren''

 

Gemiddeld consumeren we ongeveer tienduizend liter lucht per dag. Dit is lucht dat we inademen via de openlucht en werkomgevingen zonder luchtreiniger. Virussen en bacteriën kunnen zich makkelijk door deze lucht heen verplaatsen. In een gesloten ruimte zonder luchtreiniger, zoals je eigen werkomgeving heeft dit invloed op je gezondheid. De Federatie van Europese verenigingen voor verwarming, ventilatie en airconditioning (REHVA) raad daarom aan om werkomgevingen goed te laten ventileren en lucht voldoende te zuiveren. De luchtreiniger zorgt hiervoor. 

Medewerkers met longaandoeningen en allergieën
Voor werknemers met longaandoeningen of allergieën, is een luchtreiniger in de werkomgeving essentieel. Als de luchtkwaliteit namelijk slecht is, hebben deze groep werknemers eerder last van hun luchtwegen. Zij hoesten sneller en kunnen eerder last krijgen van ademhalingsproblemen. Als de luchtkwaliteit continue slecht is, kan dit zowel op de korte als lange termijn veel gevolgen hebben. Schone lucht is daarom extra belangrijk voor deze groep medewerkers. Door het plaatsen van een luchtreiniger in de werkomgeving zuiver je de lucht en kunnen werknemers gezond ademen zonder dat zij last van klachten krijgen. 

  • Filtert bacteriën, virussen en onzuiverheden uit de lucht
  • Verbetert de luchtkwaliteit in de ruimte
  • Zorgt voor voldoende luchtventilatie
  • Een gezonde werkomgeving
  • Minder ziekteverzuim
Luchtreiniger

''Het belang van een schone lucht; vrij van bacteriën, virussen en onzuiverheden is belangrijker dan ooit te voren.''

Benieuwd naar de luchtkwaliteit in jullie eigen werkomgeving? Doe de gratis luchtreinigertest en ontvang direct het resultaat. 

Met professionele apparatuur meten we voor jou gratis de luchtkwaliteit in jullie werkomgeving. Zo weet je exact hoe het met de luchtkwaliteit op kantoor is gesteld. Aan de hand van de resultaten ontvang je bovendien een stappenplan waarmee je de luchtkwaliteit kunt verbeteren en hoe je deze goed op peil houdt. 

Een waardevol inzicht en een goed startpunt voor het creëren van gezonde lucht in de werkomgeving. Meer informatie over onze gratis luchtreinigertest en het aanvragen van de test vind je via onderstaande button. 

Gratis luchtreinigertest

Elke luchtreiniger is verschillend. Niet elke luchtreiniger is geschikt voor de werkruimte waarin jij en je collega's werken. Een luchtreiniger werkt namelijk alleen optimaal wanneer deze wordt geplaatst in de ruimte waarvoor deze is gemaakt. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een luchtreiniger die het beste aansluit op de situatie en ruimte van jullie werkomgeving.

Een van de bekendste merken voor een luchtreiniger is Fellowes. Dit merk staat bekend om zijn goede werking, de robuuste kwaliteit en ze zien er bovendien nog fraai uit dat natuurlijk ook van belang is voor de hedendaagse werkomgeving. Onderstaand hebben we een aantal luchtreinigers van het merk Fellowes voor je uitgelicht. Uiteraard zijn dit er slechts een aantal uit de reeks. We geven je graag een persoonlijk advies, waarbij we jullie werkomgeving als uitgangspunt nemen. Alleen op deze manier kunnen we de ultieme luchtreiniger voor jullie selecteren.

Luchtreiniger

Met behulp van de luchtreiniger AM2 ademt elke werknemer binnen een kamer van 15m² schone lucht. Deze luchtreiniger reinigt de lucht maar liefst 5 keer per uur en is zowel op de grond te zetten als aan de muur te hangen. De AM2 is uitgerust of samen te stellen met verschillende filters, maar standaard geconfigureerd met een hybride filter. 

Luchtreiniger

Deze moderne luchtreiniger is optimaal geschikt voor een werkomgeving van ongeveer 30m². De PureView AM3 PC is gemakkelijk aan de muur te monteren, terwijl de PureView AM3 S PC op de grond kan blijven staan. De functionaliteit van beide luchtreinigers blijft hetzelfde. Beiden reinigen je werkomgeving ongeveer vijf keer per uur en zijn minder geschikt in een grotere ruimte. Deze twee luchtreinigers zijn tevens standaard geconfigureerd met een smalle koolstof- & voorfilter en een grotere HEPA filter.

Luchtreiniger

Voor een kamer van ongeveer 65m² zijn de PureView AM4 PC en de AM4 S PC perfect te integreren. Beide luchtreinigers reinigen de lucht ongeveer vijf keer per uur, functioneren hetzelfde, maar zijn verschillend op te hangen of neer te zetten. Door middel van een multifunctioneel menu met verschillende opties zoals de filtervervangingsindicatoren en automatische modus functioneren deze luchtreinigers precies zoals jij dat wilt.

Wuestman helpt jou en je collega's graag aan een goede luchtkwaliteit in de werkomgeving door middel van een luchtreiniger. Met behulp van de gratis luchtreiniger test kan de luchtkwaliteit binnen jullie organisatie gemeten worden. Daarnaast voorzien we je graag van een stappenplan om de luchtkwaliteit op peil te houden en selecteren we voor jou de ultieme luchtreiniger voor jullie werkomgeving. Maak gerust een afspraak met één van onze professionals en laat je vrijblijvend adviseren over het effect van de luchtreiniger in jullie werkomgeving.

Maak een afspraak