Luchtreiniger
Bekijk subcategorieën

Ultiem schone lucht met een luchtreiniger

Het belang van een luchtreiniger

Tegenwoordig is schone lucht in combinatie met een gezonde werkomgeving erg belangrijk. Je let meer dan ooit let op je eigen hygiëne en gezondheid. Ook binnen je werkomgeving zijn hygiëne en zuurstof belangrijke factoren. Om een veilige werkomgeving te creëren is het met behulp van een luchtreiniger mogelijk om de zuurstof die je inademt te reinigen. Een luchtreiniger pompt gezonde lucht naar buiten en maakt bacteriën en virussen onschadelijk door deze te verwijderen. Het zorgt tevens voor het verwijderen van schadelijke stoffen en vervelende geurtjes. Hierdoor kunnen werknemers met aandoeningen aan de luchtwegen met behulp van een luchtreiniger gezonde lucht inademen. 

Bij het inrichten van jouw werkomgeving is een luchtreiniger niet top of mind. Toch is de doorstroming en het inademen van schone lucht erg belangrijk. Dit voorkomt bijvoorbeeld de kans op het verspreiden van virussen binnen jullie organisatie. Een luchtreiniger wordt mede daarom gekozen op basis van de kamer waarin deze wordt geplaatst. Als specialist op het gebied van office supplies heeft Wuestman tips en advies in huis over de beste luchtreinigers die perfect binnen jullie organisatie zijn te integreren. 

Luchtreiniger

 

''Wist je dat de lucht in je werkomgeving tot wel 30 keer slechter is dan de luchtkwaliteit buiten? Met behulp van een luchtreiniger verwijder je deze vervuilde lucht.''

 

Gemiddeld consumeer je ongeveer tienduizend liter lucht per dag. Dit is lucht dat je inademt via de openlucht en werkomgevingen zonder luchtreinigers. Virussen en bacteriën kunnen zich makkelijk door deze lucht heen verplaatsen. In een gesloten ruimte zonder luchtreiniger, zoals je werkomgeving is dit gevaarlijk. De Federatie van Europese verenigingen voor verwarming, ventilatie en airconditioning (REHVA) raad daarom aan om werkomgevingen goed te laten ventileren. Dit is mogelijk door het plaatsen van een luchtreiniger en het gebruik van een HEPA filter. 

De essentie voor je werknemers
Voor werknemers met een verhoogd risico, longaandoeningen of allergieën, kan een luchtreiniger als oplossing dienen. Als de luchtkwaliteit namelijk slecht is zullen deze werknemers het als eerste merken. Zij zullen last krijgen van ademhalingsproblemen en gaan sneller hoesten. Als de luchtkwaliteit slecht is heeft dit zowel op de korte als lange termijn veel gevolgen. Schone lucht is dus erg belangrijk voor je eigen gezondheid en die van alle werknemers in jouw werkomgeving. Met behulp van een luchtreiniger kunnen werknemers normaal ademen zonder dat zij last van klachten krijgen. Gezondere lucht betekent namelijk makkelijker, rustiger, maar vooral verantwoord blijven ademen.

Elke luchtreiniger is verschillend. Zo zijn is niet elke luchtreiniger geschikt voor de werkruimtes waarin jij en je collega's werken. Een luchtreiniger werkt namelijk alleen optimaal wanneer deze wordt geplaatst in de ruimte waarvoor deze is gemaakt. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een luchtreiniger die het best aansluit op de situatie en ruimte die binnen jullie werkomgeving van toepassing is. Met behulp van deze luchtreinigers creëert Wuestman ook voor jullie organisatie schone lucht. Samen zorgen we ervoor dat er ook binnen jullie organisatie lekker kan worden geademd.  

Luchtreiniger

Met behulp van de luchtreiniger AM2 ademt elke werknemer binnen een kamer van 15m² schone lucht. Deze luchtreiniger reinigt de lucht maarliefst 5 keer per uur en is zowel op de grond te zetten als aan de muur te hangen. De AM2 is uitgerust of samen te stellen met verschillende filters, maar standaard geconfigureerd met een hybride filter. 

Luchtreiniger

Deze moderne luchtreiniger is optimaal geschikt voor een werkomgeving van ongeveer 30m². De PureView AM3 PC is gemakkelijk aan de muur te monteren, terwijl de PureView AM3 S PC op de grond kan blijven staan. De functionaliteit van beide luchtreinigers blijft hetzelfde. Beiden reinigen je werkomgeving ongeveer vijf keer per uur en zijn minder geschikt in een grotere ruimte. Deze twee luchtreinigers zijn tevens standaard geconfigureerd met een smalle koolstof- & voorfilter en een grotere HEPA filter.

Luchtreiniger

Voor een kamer van ongeveer 65m² zijn de PureView AM4 PC en de AM4 S PC perfect te integreren. Beide luchtreinigers reinigen de lucht ongeveer vijf keer per uur, functioneren hetzelfde, maar zijn verschillend op te hangen of neer te zetten. Door middel van een multifunctioneel menu met verschillende opties zoals de filtervervaningsindicatoren en automatische modus functioneren deze luchtreinigers precies zoals jij dat wilt.

Wuestman helpt jou en je collega's graag verder aan schone lucht om ook in de toekomst gezond te blijven werken. Met behulp van een luchtreiniger test kan er binnen jullie organisatie gemeten worden wat het huidige zuurstofniveau is. Daarnaast verzorgen wij u van persoonlijk advies en komen we samen tot een gepast voorstel.