Ergonomisch werkgeluk

Het vergroten van werkgeluk door ergonomie

Ergonomie speelt een belangrijke rol bij het realiseren van meer werkgeluk binnen jullie organisatie. Zonder de juiste ergonomische middelen kun je last krijgen van je nek, schouders en rug, en dat is natuurlijk niet iets om gelukkig van te worden. Toch is ergonomie vaak vergeten onderdeel. Niet bij ons, wij weten namelijk als geen ander hoe belangrijk ergonomie is bij het creëren van meer werkgeluk. De creatie van meer werkgeluk binnen jullie organisatie staat bij ons in een hoog vaandel. Een werkomgeving gericht op werkgeluk heeft een positieve uitwerking op het welzijn van de medewerkers en de prestaties binnen jullie organisatie. Medewerkers zijn positiever, gelukkiger en productiever als zij werkgeluk ervaren. Als hofleverancier hebben we uitgebreide ervaring en rijkelijke expertise op het gebied van Office Supplies, deze zetten wij graag in om jullie kantooromgeving zo ergonomisch verantwoord mogelijk te maken. Want zeg nu zelf, voorkomen is beter dan genezen.

Ergonomie is key voor het creëren van de optimale werkplek. Denk hierbij aan de juiste bureaustoel, het juiste bureau en de juiste hoogte van je beeldscherm. Maar er zijn nog veel meer opties mogelijk als het gaat over ergonomie. Toch is het verstandig om te beginnen bij de basis en vanuit daar meer ergonomische opties toe te voegen.

Deze basis kan bestaan uit de volgende onderdelen: 

 • Een ergnomische bureaustoel
 • Een ergonomische muis
 • Het sta-zit bureau
 • Een privacyscherm
 • Een monitorarm 
 • Akoestische oplossingen

Bij het kiezen van de juiste bureaustoel is het belangrijk dat je kijkt naar wat de bureaustoel allemaal kan. Is de stoel verstelbaar in hoogte? Kun je de armleuningen verstellen? Is het mogelijk om de rugleuning te verstellen? Dit zijn stuk voor stuk vragen die van belang zijn bij het kiezen van de juiste ergonomische bureaustoel. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat jouw ellebogen in een hoek van 90 graden zitten ten opzichte van het bureau waar je aan zit, ook is het belangrijk dat jouw benen in een hoek van 90 graden zitten. Onze adviseurs helpen je graag verder met het kiezen van de perfecte bureaustoel voor jou!

Een belangrijk onderdeel bij het creëren van jouw optimale werkplek is het bureau. Kies voor een sta-zit bureau dat in hoogte verstelbaar is zodat je hoogte kunt afstemmen op je bureaustoel. Met dit bureau kun je makkelijk afwisselen tussen staand- en zittend werken. Het afwisselen tussen staand en zittend werken heeft veel voordelen, het bevorderd onder andere bloedsomlooop en het kan rugklachten voorkomen én het bevorderd ook nog eens de vitaliteit op het werk.

Een sta-zit bureau is een investering, maar het betaald zich uiteindelijk terug in fittere werknemers die meer werkcomfort en werkplezier ervaren tijdens hun werkdag. 

We brengen op ons werk vaak veel uren achter de computer door. Het is daarom belangrijk dat je dit op een ergonomische manier doet, bijvoorbeeld met de juiste muis. Bij een traditionele muis ligt de hand doorgaans plat op de muis, hierdoor is het polsgewricht gedraaid heeft de hand een onnatuurlijke stand. Dit kan op langere termijn RSI klachten veroorzaken.

Het is belangrijk om een ergonomische muis aan te schaffen om RSI klachten te voorkopen en te verhelpen. Ergonomische muizen zijn zo ontworden dat je comfortabel werken en makkelijk in gebruik zijn. Een ergonomische muis onderscheidt van een traditionele muis door de speciale vorm, het zorgt er namelijk voor dat je hand in een verticale stand staat. Dit zorgt ervoor dat de hand in een natuurlijke positie op de muist rust, waardoor er minder spierspanning op de pols en arm staat. 

Een monitorarm wordt steekds meer gebruikt binnen het bedrijfsleven en dat is niet voor niets. Het gebruik van een monitorarm is gemakkelelijk en het zorgt het voor een betere werkhouding, als je beeldscherm niet op de juiste hoogste staat ingesteld neem je automatisch een slechtere houding aan en met een monitorarm kun je dit probleem makkelijk oplossen. Een monitorarm is namelijk makkelijk verstelbaar in hoogte en in diepte, zo kun je jouw beelscherm altijd op de ideale hoogte instellen. 

Er zijn verschillende soorten monitorarmen beschikbaar. Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste monitorarm voor jou. 

Een privacyfilter is een filter dat over het beeldscherm geplaatst wordt, het zorgt ervoor dat het beeld alleen te zien is voor degene die achter het scherm zit. Als je vanuit een andere hoek op het scherm probeert te kijken dan zul je niets kunnen zien. Met een privacyfilter zorg je ervoor dat vertrouwelijke gegevens beschermd blijven. Via onze webshop kun je verschillende privacyfilters aanschaffen in verschillende maten. Weet je niet welke maat je hebt? Meet dan diagonaal je beeldscherm op en meet de plastic omlijsting niet mee. 

Een werkomgeving met een goede akoestiek heeft een positieve invloed op het werkplezier en het werkcomfort van medewerkers. Het is dus essentieel dat de akoestiek in jullie werkomgeving optimaal is. 

Er zijn verschillende soorten akoestische oplossingen die ervoor kunnen voor een goede akoestiek. Zo zijn er akoestische plafond- en wandplaten, deze platen zorger ervoor dat de akoestiek in de werkomgeving meteen een stuk beter wordt. Ook zijn er akoestische bureauschermen, niet alleen zorgen deze schermen voor een betere akoestiek, het geeft ook meer privacy. Er zijn talloze opties mogelijk om de akoestiek in de werkomgeving te verbeteren. 

Je kunt dus stellen dat ergonomie een belangrijk onderdeel is voor het realiseren van meer werkgeluk binnen jullie organisatie. Zo blijven je een hele hoop gezondheidsklachten, zoals RSI, nek- en rugpijn, bespaard. Het kiezen van de juiste ergonomische hulpmiddelen is dus van groot belang bij het creëren van de optimale werkplek. Er zijn nog veel meer producten verkrijgbaar die de ergonomie binnen jullie organisatie sterk kunnen verbeteren. Denk hierbij aan speciale toetsenborden, ergonomische muizen, polssteunen, voetsteunen, ergnomische krukken enzovoort. Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld en van hoge kwaliteit. Via de webshop kun je een kijkje nemen in ons ruime aanbod of kom langs in de winkel. Omdat wij begrijpen dat het aanbod van ergonomische middelen erg groot is helpen wij je graag om tot de juiste keuze te komen. Kom langs in de winkel en bekijk hoe wij jouw werkomgeving kunnen verbeteren of bestel direct artikelen in onze webshop.

 • Meer informatie
  U vraagt het hier aan
  CAPTCHA
 • Brochure
  U vraagt het hier aan
  Kies uw segment
  CAPTCHA