Header Toepassing Smart Spaces

De toepassing van Smart Spaces in je organisatie

Tegenwoordig zien we steeds meer innovaties op het gebied van technologie; regelmatig lees je over Artificial Intelligence en nieuwe technologische ontwikkelingen. Hoewel de directe toepasbaarheid voor je werkomgeving misschien niet altijd gelijk duidelijk lijkt, kunnen deze innovaties juist bijdragen aan een naadloze online (samen)werkomgeving.

We behandelen in dit artikel vier Smart Spaces ruimtes waarin je deze nieuwe technologieën toepast.

De toepassing van Smart Spaces in je organisatie

Microsoft heeft een nieuwe technologie ontwikkeld, waarbij online vergaderen via Microsoft Teams een ander gevoel met zich meebrengt. Bij deze nieuwe indeling voelen de online deelnemers zich namelijk actiever betrokken bij het gesprek. Waar zij voorheen regelmatig het gevoel hadden niet echt onderdeel te zijn van het gesprek, zullen ze nu het gevoel ervaren alsof ze daadwerkelijk aan dezelfde tafel zitten.

Alle deelnemers van de online vergadering worden namelijk onderaan het scherm weergegeven, op ooghoogte van de fysieke deelnemers.

Om optimaal van deze functie gebruik te maken, is het van belang om de ruimte op een andere manier in te richten dan dat je normaal zou doen. In bovenstaand voorbeeld is dit al goed te zien. We maken in onze eigen Teams Front Row ruimte namelijk gebruik van een breder scherm, zodat alle aanwezigen goed zichtbaar zijn onderaan het scherm. Verder is de tafel zo gepositioneerd, dat de fysiek-aanwezigen recht tegenover het scherm zitten, waardoor de online aanwezigen daadwerkelijk tegenover hen zitten.

Naast de Smart Space met Teams Front Row, is het bij veel organisaties noodzakelijk om ruimtes te hebben waar men hybride kan werken. Tegenwoordig maken we vrijwel geen gebruik meer van vaste computers, maar juist van laptops of tablets, waarmee de medewerker zowel op kantoor als thuis of zelfs onderweg werkt.

Om ervoor te zorgen dat er de werkzaamheden naadloos voortgezet kunnen worden, zijn Smart Spaces onmisbaar geworden. In deze werkomgevingen zijn zaken als de juiste bekabeling, flexibele werkplekken, aanwezige schermen en de juiste software van belang. Het biedt de vrijheid om te werken waar je het meest productief bent, zonder de verbinding met collega’s of de organisatie te verbreken.

Nieuws - Yealink deskvision
Nieuws - Innovatie hybride werkplekken

Trainingen worden tegenwoordig steeds vaker (deels) online gegeven. Om ervoor te zorgen dat de informatie goed overkomt op de aanwezigen, is het van belang dat de techniek van hoge kwaliteit is. Door een slimme trainingsruimte te creëren, voorkom je onduidelijkheden. De ruimtes zijn bijvoorbeeld voorzien van automatische cameravolgsystemen en hoge kwaliteit microfoons. 

Dankzij een innovatieve trainingsruimte zijn zowel de presentatie als de deelnemers thuis goed zichtbaar en hoorbaar, waarbij interactie mogelijk is tussen zaal, presentator en de online deelnemers.

De toepassing van Smart Spaces in je organisatie

Voor de creatievelingen is een brainstorm ruimte dé plek waar hun ideeën tot leven komen. Ook voor anderen kan een brainstorm ruimte gebruikt worden voor bijvoorbeeld informele overleggen. Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar ideeën kan uitschrijven, is het van belang om de ruimte te voorzien van de juiste innovatieve apparatuur.

Apparatuur zoals interactieve digitale whiteboards en de mogelijkheid om je laptop of tablet eenvoudig te koppelen aan een scherm zijn cruciaal geworden in deze ruimtes.

Wuestman denkt graag met je mee over de mogelijkheden om Smart Spaces binnen jouw organisatie te integreren. Neem contact op met onze specialisten en creëer een werkomgeving waar je comfortabel en efficiënt te werk kunt gaan.

Bespreek de mogelijkheden