• Meer informatie
    Je vraagt het hier aan

Begraafplaats Oostergaarde

Diversiteit van bezoekers, emotie, sfeer en uitstraling

Soms zijn er projecten waar je niet dagelijks mee te maken hebt. Begraafplaats Oostergaarde te is hier een van. Het is super leuk om met bijzondere projecten aan de gang te mogen gaan. Een aangename uitdaging voor ons projectteam.

Het projectteam van Projectinrichting mocht de belangrijkste ruimte van begraafplaats Oostergaarde compleet vernieuwen, namelijk het inrichten van de aula. Bij het ontwerpen van een aula spelen diverse elementen een rol. We hebben te maken met diversiteit van bezoekers, emotie, sfeer en uitstraling. Al deze elementen hebben we door middel van kleur, materiaal en afwerking op elkaar weten af te stemmen. Zo is gekozen voor een kleursamenstelling van zachte en natuurlijke materialen in combinatie met warme aardetinten.

Wanneer je je in de ruimte bevindt is voelbaar dat alle materialen op elkaar reageren en met elkaar in verbinding staan. De verbindende factor is in meerdere opzichten terug te herkennen. Zo is gekozen voor ronde zitbanken die zorgen voor een stuk samenhorigheid, armaturen die oneindigheid verbeelden en door het toepassen van een donker plafond is het contract tussen boven en beneden minimaal. In de wandafwerking en keuze van raambekleding zijn elementen uit de natuur te herkennen.

Door kritisch onderzoek te hebben gedaan naar de ruimte en haar gebruikers kunnen we spreken van warme en unanieme ruimte waar het verdriet verzacht wordt door materiaal, kleur en vormgebruik en hiermee een ieder zich prettig voelt. De aula van begraafplaats Oostergaarde heeft hiermee een prachtige en functionele ruimte gekregen.

Wil je meer weten over deze inrichting of wil je zelf ook een nieuwe inrichting, neem dan contact met ons op door het formulier op deze pagina in te vullen of ons te bellen via 0341-462089