• Meer informatie
    Je vraagt het hier aan

Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) klaar voor Het Nieuwe Werken

Projectinrichter Wuestman: 'Nieuwe kantoorinrichting voor een nieuwe werkwijze'

De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) verzorgt sinds 1 januari 2013 de milieutaken voor 2 provincies en 15 gemeenten. Op die datum begonnen ruim 120 medewerkers in een volledig nieuw ingerichte vleugel van het provinciehuis in Lelystad, met een geheel eigen cultuur en met een nieuwe werkstijl; Het Nieuwe Werken. Een werkwijze gebaseerd op vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid van medewerkers, samenwerken en het sturen op resultaten.

Om Het Nieuwe Werken mogelijk te maken heeft OFGV gekozen voor een nieuwe kantoorinrichting die aansluit bij de nieuwe werkstijl. De uitgangspunten van het nieuwe inrichtingsconcept waren transparantie van de organisatie, snelheid en gemak. Ook diende rekening gehouden te worden met het karakter en functie van de organisatie.

Er is gekozen voor een open cultuur, waarbij mensen gestimuleerd worden samen te werken. Een cultuur, waarbij het makkelijk is elkaar te ontmoeten om informatie te delen, besluiten te nemen en plannen te maken. Met succes heeft OFGV een kantoorinrichting gerealiseerd dat aansluit bij de ingrediënten van Het Nieuwe Werken. Zo zijn vrijwel alle werkplekken in open ruimten gesitueerd, waarbinnen flexibele en sfeervolle ontmoetingsplekken te vinden zijn. Het 'ontmoeten' kan snel en gemakkelijk en tegelijkertijd kunnen medewerkers geconcentreerd werken aan één van de aanwezige flexplekken. Het gekozen meubilair is flexibel, trendy en heeft veelal een akoestische werking.

Op de verschillende verdiepingen zijn eveneens verschillende ontmoetingsruimten / vergaderruimten gerealiseerd. Kenmerkend van deze ontmoetingsruimten zijn de glazen wanden en de heldere aangebrachte digitale displays met daarop de ruimtereservering van de desbetreffende zaal. Afhankelijk van de gewenste setting kan gekozen worden uit ruimten met verschillende opstellingen en presentatietechnieken. Zo zijn er ruimten met een traditioneel whiteboard, interactieve smartboards en (interactieve) displays.

Kortom: Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) is klaar voor de toekomst!

Meer informatie over dit project of uw kantoorinrichting ook door Wuestman Projectinrichting laten verzorgen? Neem vandaag nog contact met ons op via telefoonnummer 0341-462089, e-mail projectinrichting@wuestman.nl of vul links het formulier in.