hoe werkt het nieuwe werken

Hoe werkt het Nieuwe Werken?

Wilt u graag antwoord op de vraag: hoe werkt Het Nieuwe Werken? Het Nieuwe Werken werkt op basis van vertrouwen en output. Medewerkers bepalen zelf wanneer en waar gewerkt wordt. Er kan bijvoorbeeld thuis, onderweg of op kantoor en op willekeurige tijden gewerkt worden. Privé en zakelijke activiteiten lopen door elkaar. Medewerkers kunnen d.m.v. Het Nieuwe Werken, hun werk effectiever, efficiënter en plezieriger uitvoeren. 

Maak een afspraak

Medewerkers stappen 's-ochtends om 8:00 uur niet meer in de auto of op de fiets om naar kantoor te gaan, om vervolgens aan een vaste werkplek te gaan zitten en om 17:00 uur weer naar huis te gaan. Bij Het Nieuwe Werken lopen verschillende activiteiten door elkaar. Zo kan het zijn dat er gestart wordt met sporten in de sportschool, om 10:00 uur een presentatie wordt gegeven in een ontmoetingsruimte van een restaurant, om 12:00 uur thuis een offerte wordt gemaakt, om 13:00 uur wordt geluncht en de was wordt gedaan, om 14:00 uur een online overleg plaatsvindt, om 14:30 wordt gewerkt aan een bedrijfsrapportage en om 15:00 uur de kinderen van school gehaald worden, om 16:00 uur een aantal relaties gebeld worden en om 17:00 uur gekookt wordt. 's-Avonds van 19:00 tot 20:00 uur wordt er nog e-mail beantwoord, waarna er nog een tijd van ontspanning volgt. Dit kan zomaar een voorbeeld werkdag zijn van Het Nieuwe Werken. De beschikbare tijd van een persoon wordt effectiever ingevuld, toegepast op de persoonlijke activiteiten van een medewerker. 

Om Het Nieuwe Werken praktisch mogelijk te maken dient een medewerker via technologische middelen toegang te hebben tot het bedrijfsnetwerk en bedrijfsapplicaties. Een medewerker dient te beschikken over mobiele communicatiemiddelen, zoals bijvoorbeeld een notebook, een tablet en smartphone met draadloos internet. De werkzaamheden dienen immers op verschillende locaties uitgevoerd te kunnen worden. Ook een goede (ergonomische) thuiswerkplek is belangrijk, zodat de medewerker op een verantwoorde wijze vanuit huis kan werken.

Het Nieuwe Werken heeft ook veranding gebracht in de inrichting van de kantooromgeving. Zo wordt een traditioneel kantoor gekenmerkt door vaste werkplekken, voorzien van desktop pc's en vaste telefoons en waar vaak dossiers/documenten en persoonlijke eigendommen liggen. Een kantoor waar Het Nieuwe Werken is toegepast wordt gekenmerkt door in hoogte verstelbare flexibele werkplekken zonder pc's en telefoons, waar ook geen dossiers/documenten en persoonlijke eigendommen liggen. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen notebook, tablet en smartphone en dossiers/documenten zijn allemaal digitaal beschikbaar gesteld. Naast de flexplekken zie je bovendien verschillende ontmoetingsplekken in de kantooromgeving. Samenwerken en ontmoeten is immers een belangrijk onderdeel binnen Het Nieuwe Werken. Er is veel aandacht besteed aan een sfeervolle kantoorinrichting en veelal zijn de ontmoetingsplekken voorzien van audiovisuele oplossingen om informatie makkelijk met elkaar uit te wisselen. Werkzaamheden die elders gemaakt zijn, worden veelal via centrale presentatiedisplays gedeeld. De audiovisuele middelen zijn gebruiksvriendelijk en zoveel mogelijk geïntegreerd in de inrichting. Men heeft veel aandacht besteed aan de inrichting, sfeer, beleving, akoestiek, ergonomie, functie en routing zijn belangrijke elementen als het gaat om de kantoorinrichting. Onze interieurarchitecten maken de meest spraakmakende ontwerpen die volledig afgestemd kunnen worden op Het Nieuwe Werken. Alle facetten van Het Nieuwe Werken komen in zo'n ontwerp bij elkaar. Ook voor uw organisatie maken wij graag een ontwerp voor Het Nieuwe Werken.

Wilt u verrassend interieurontwerp gericht op Het Nieuwe Werken voor uw eigen organisatie? Onze interieurarchitecten maken de meest spraakmakende ontwerpen voor Het Nieuwe Werken. U kunt ons bereiken via 0341-462089 of via het e-mailadres projectinrichting@wuestman.nl. Neem vrijblijvend contact met ons op. Laat een interieurontwerp maken of vraag een offerte aan en maak uw kantooromgeving geschikt voor Het Nieuwe Werken.

 • Meer informatie
  U vraagt het hier aan
  CAPTCHA
 • Brochure
  U vraagt het hier aan
  Kies uw segment
  CAPTCHA