Hoe werkt het Nieuwe Werken?

Ga aan de slag met Het Nieuwe Werken

Wil je graag antwoord op de vraag: hoe werkt Het Nieuwe Werken? Het Nieuwe Werken is een werkvorm waarbij medewerkers zelf mogen bepalen wanneer en waar gewerkt wordt. Er kan bijvoorbeeld thuis, onderweg of op kantoor en op willekeurige tijden gewerkt worden, ook wel hybride werken genoemd. Privé en zakelijke activiteiten lopen hierbij vaak door elkaar. Medewerkers kunnen d.m.v. Het Nieuwe Werken, hun werk effectiever, efficiënter en plezieriger uitvoeren en ervaren daardoor meer Werkgeluk. Wanneer medewerkers meer werkgeluk ervaren, wordt er beter gepresteerd en is er minder kans op uitval. Het Nieuwe Werken is dus een werkvorm die zowel medewerkers als organisatie veel voordelen biedt. Wij als projectinrichter laten je graag zien hoe je Het Nieuwe Werken vorm geeft.

Projectinrichting >>

Medewerkers stappen 's-ochtends om 8:00 uur niet meer in de auto of op de fiets om naar kantoor te gaan, om vervolgens aan een vaste werkplek te gaan zitten en om 17:00 uur weer naar huis te gaan. Bij Het Nieuwe Werken lopen verschillende activiteiten door elkaar. Zo kan het zijn dat er gestart wordt met sporten in de sportschool, om 10:00 uur een presentatie wordt gegeven in een ontmoetingsruimte van een restaurant, om 12:00 uur thuis een offerte wordt gemaakt, om 13:00 uur wordt geluncht en de was wordt gedaan, om 14:00 uur een online overleg plaatsvindt, om 14:30 wordt gewerkt aan een bedrijfsrapportage en om 15:00 uur de kinderen van school gehaald worden, om 16:00 uur een aantal relaties gebeld worden en om 17:00 uur gekookt wordt. 's-Avonds van 19:00 tot 20:00 uur wordt er nog e-mail beantwoord, waarna er nog een tijd van ontspanning volgt. Dit kan zomaar een voorbeeld werkdag zijn binnen de werkvorm van Het Nieuwe Werken. De beschikbare tijd van een persoon wordt effectiever ingevuld en toegepast op de persoonlijke activiteiten van de medewerker. 

Om Het Nieuwe Werken mogelijk te maken dient een medewerker via technologische middelen toegang te hebben tot het bedrijfsnetwerk en de bedrijfsapplicaties. Een medewerker dient te beschikken over mobiele communicatiemiddelen, zoals bijvoorbeeld een notebook, een tablet en smartphone met draadloos internet. De werkzaamheden dienen immers op verschillende locaties uitgevoerd te kunnen worden. Ook een goede (ergonomische) thuiswerkplek is belangrijk, zodat de medewerker op een verantwoorde wijze thuis kunnen werken. Maar ook vraagt Het Nieuwe Werken om een andere kantoorinrichting. Mensen komen niet meer naar kantoor om achter een vaste werkplek te zitten, maar komen naar kantoor voor een overleg, om met anderen samen te werken of om hun voorbereide werk aan elkaar te presenteren. Om het Nieuwe Werken toe te kunnen passen, dien je dus een werkomgeving te hebben die hiervoor geschikt is. Wuestman Projectinrichting is gespecialiseert in het creëren van werkomgevingen en weet als geen ander een werkomgeving voor Het Nieuwe Werken te realiseren.

De invloed van Het Nieuwe Werken op de inrichting is groot. Zo werd een traditioneel kantoor gekenmerkt door vaste werkplekken, voorzien van desktop pc's en vaste telefoons en waar vaak dossiers/documenten en persoonlijke eigendommen liggen. Een kantoor waar Het Nieuwe Werken is toegepast wordt gekenmerkt door in hoogte verstelbare flexibele werkplekken zonder pc's en telefoons, waar ook geen dossiers/documenten en persoonlijke eigendommen liggen. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen notebook, tablet en smartphone en dossiers/documenten zijn allemaal digitaal beschikbaar gesteld. Naast de flexplekken zie je bovendien verschillende ontmoetingsplekken in de kantooromgeving. Samenwerken en ontmoeten is immers een belangrijk onderdeel binnen Het Nieuwe Werken. Er wordt veel aandacht besteed aan een sfeervolle kantoorinrichting en de ontmoetingsplekken worden voorzien van audiovisuele oplossingen om informatie makkelijk met elkaar uit te wisselen. Werkzaamheden die elders gemaakt zijn, worden veelal via centrale presentatiedisplays gedeeld. De audiovisuele middelen zijn gebruiksvriendelijk en zoveel mogelijk geïntegreerd in de inrichting.  In een interieurontwerp wordt veel aandacht besteed aan de inrichting met de juiste sfeer, beleving, de akoestiek, ergonomie en de functionaliteit en routing. Onze interieurarchitecten maken de meest spraakmakende ontwerpen gericht op Het Nieuwe Werken. Alle facetten van Het Nieuwe Werken komen in een ontwerp bij elkaar. Ook voor jouw organisatie maken wij graag een ontwerp voor Het Nieuwe Werken.

Wanneer Het Nieuwe Werken toegepast wordt, zullen medewerkers meer flexibiliteit en werkplezier gaan ervaren. Het werkgeluk binnen jullie organisatie gaat omhoog. Als jezelf kunt bepalen wanneer je aan het werk kunt, ervaar je minder stress en ga je met meer plezier aan de slag wanneer werken je wel uitkomt. Daarnaast blijkt dat een werkomgeving gebaseerd op Het Nieuwe Werken vaak sfeervoller ingericht is. Er is meer aandacht gevestigd op informele ontmoetingsplekken en de communicatie faciliteiten zijn beter. Hierdoor wordt het werken op kantoor ook prettiger. Wuestman Projectinrichting en Wuestman Audiovisueel leveren gezamelijk de meest ultieme werkomgeving voor jullie organisatie. Wil je een persoonlijk advies of een ontwerp door ons laten? Vul dan het formulier op deze pagina in of neem telefonisch contact met ons op.

Wil je een persoonlijk advies of een verrassend interieurontwerp ontvangen gericht op Het Nieuwe Werken? Onze adviseurs en interieurarchitecten gaan graag voor je aan de slag. Ontvang een persoonlijk huisvestingsadvies of een spraakmakende ontwerp om Het Nieuwe Werken mogelijk te maken voor jullie eigen organisatie. Je kunt ons bereiken via 0341-462089 of via het e-mailadres projectinrichting@wuestman.nl. Zet de stap naar Het Nieuwe Werken en ga voor meer flexibiliteit en werkplezier in jullie werkomgeving.

Info
Natanja van Nieuwenhuizen
commercieel medewerker