Document Solutions OCR Scannen tekstherkenning

Document Solutions OCR Scannen tekstherkenning

Het scannen van een document kan vergeleken worden met het maken van een foto van een document. Deze foto of afbeelding bevat (nog) geen tekst. Via OCR software wordt de tekst in de afbeelding herkend en wordt het gescande document omgezet naar een bestand met digitale tekst. OCR staat voor Optical Character Recognition, met andere woorden: tekstherkenning. OCR helpt u bij het automatisch herkennen en idexeren van documenten in bijvoorbeeld uw post- of formulieren stroom. Door tekstherkenning kan een document later eenvoudig weer gevonden worden.

Hebt u soms ook moeite om uw gescande documenten terug te vinden? En als u uw document terug heeft gevonden, typt u de tekst op het document dan over? U bent niet de enige als u één of beide vragen bevestigend beantwoord. Onze OCR oplossingen zijn gebaseerd op het eenvoudig scannen en doorzoekbaar maken van documenten. Dit maakt het terugvinden en bewerken van documenten eenvoudig. Documenten worden naar een vooraf ingestelde netwerk-map gescand. In deze map worden ze opgeslagen als doorzoekbaar en bewerkbaar bestand. Daarbij kan gekozen worden uit bijvoorbeeld een doorzoekbare PDF of Word document als bestandsformaat.

Onze oplossingen zijn bedoeld voor organisaties waar het scannen van en naar de werkplek 'gewoon' bij de dagelijkse handelingen hoort. Ideaal voor bedrijven die met een MFP hun gescande documenten intelligent willen maken zonder hoge investeringen in dure server-oplossingen. Geschikt als basis voor archiveringsoplossingen waarbij tekstherkenning zeer gewenst is. Daarbij bestaat de mogelijkheid om verschillende documentsoorten automatisch te verwerken.

De bundel is gebaserd op ABBYY FineReader. ABBYY FineReader creëert bewerkbare, doorzoekbare bestanden van scans of bijvoorbeeld digitale foto's. Het biedt snelheid en uiterst nauwkeurige herkenning in verschillende talen. De werking van de bundel is gebaseerd op zogenaamde 'Hot folders' op uw netwerk. Dit betekent dat vanaf een willekeurige multifunctional naar een netwerkfolder gescand kan worden, waarna het bestand door ABBYY FineReader wordt opgepakt, verwerkt en in een 'output' folder geplaatst wordt. Eenvoudig en effectief.

Bestanden kunnen worden opgeslagen in verschillende bestandsformaten, zoals PDF, PDF/A (voor archiefdoeleinden), DOCX, XLSX, TXT, RTF, HTML, PPT(X) en meer.

Scan en herken tekst - OCR Basis kent de volgende functies: 

  • Voorkomt het overtypen van tekst, het gescande document wordt bewerkbaar opgeslagen
  • Diverse bestandsformaten mogelijk, zoals PDF, PDF/A (voor archiefdoeleinden), DOCX, XLSX, TXT, RTF, HTML, PPT(X) en meer
  • Voorkomt dat documenten achteraf handmatig aangepast moeten worden
  • Te gebruiken voor één of meerdere MFP's door het gebruik van 'hotfolders'
  • Maak het mogelijk om documenten eenvoudig terug te vinden op inhoud door bijvoorbeeld de Windows zoekfunctie te gebruiken
  • De bundel is een deskoplossing. Dit betekent dat de software op een werkstation wordt geïnstalleerd. De software is niet in staat als service actief te zijn op een desktop of server

Buiten de bundel biedt ABBYY FineReader verschillende functionaliteiten, zoals het eenvoudig herkennen en verwerken van visitekaartjes, tekst van bijvoorbeeld een vastgelopen applicatie op uw desktop herkennen of zones van documenten lezen.

Wilt u meer informatie over de bundel 'Scan en herken tekst - OCR Basic'? Vul dan het formulier aan de linkerzijde in of neem telefonisch (0341-462087) contact op met een medewerker van onze divisie Document Solutions.